12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Prina: Va trebui sa facem front comun si sa mai depunem o cerere de finantare cu cat mai multe blocuri!

- Advertisement -

Putin peste jumatate din blocurile din Slatina sunt reabilitate termic, insa Primaria vrea sa mai atraga fonduri europene ca sa anvelopeze si alte scari de bloc. Problema cu care se confrunta autoritatile locale este legata de reticenta locuitorilor; cei mai multi refuza sa accepte reabilitarea, desi banii cu care trebuie sa cotizeze trebuie achitati in 9 ani. Pentru a-i convinge totusi ca reabilitarea este un lucru benefic iar banii europeni nu trebuie irositi, primaria i-a convocat pe reprezentantii asociatiilor de proprietari, pentru ca acestia sa discute cu slatinenii.
in momentul de fata noi avem 91 de blocuri depuse, s-a analizat prima cerere de finantare, cu primele 8 blocuri, asteptam sa semnam contractul de finantare, pentru ca inca nu am fost invitati. Am raspuns la clarificarile pentru a doua si a treia cerere de finantare, sper sa primim cat mai repede raspunsul, iar urmatoarele 4 cereri sa intre in avizare cat mai repede. Cu ajutorul dumneavoastra, am reusit sa depunem cereri pentru 33% din fondurile alocate regiunii SV Oltenia; Craiova are 25%, Valcea 25% si Targu-Jiu cam 2-3%. Asta inseamna ca ar mai fi fonduri disponibile in jur de 15%; este principalul motiv pentru care v-am chemat astazi. Va trebui sa facem front comun si sa mai depunem o cerere de finantare cu cat mai multe blocuri. E pacat sa nu profitam de aceasta facilitate, pentru ca banii nu ii ia nimeni, se intorc la comunitatea europeana, a explicat primarul Minel Prina.

Regulament pentru spatiile comerciale de la parterul blocurilor

Una din problemele ridicate de reprezentantii asociatiilor de proprietari a fost cea legata de agentii economici care isi desfasoara activitatea la parterul blocurilor si care nu vor sa isi dea acordul pentru realizarea reabilitarii termice. Chiar daca la inceput va fi nevoie de achitarea unui avans, la fel ca si in cazul persoanelor fizice, restul banilor va trebui sa fie achitat in 10 ani; mai mult decat atat, societatile ar trebui sa se gandeasca la faptul ca isi desfasoara activitatea deasupra subsolului, pe unde se pierde foarte multa caldura, iar anveloparea ar rezolva si aceasta problema.
Ca raspuns, Primaria a spus ca va elabora un nou regulament pentru acestia, astfel incat pentru orice modificare sa fie nevoie si de acceptul scris al asociatiei din care fac parte.
Vom face niste regulamente de functionare prin care sa ceara acordul dumneavoastra. Atunci cand au deschis afacerea, au venit si v-au cerut acordul, iar acum cand vreti sa-i ajutati, nu mai sunt de acord. De acum incolo, toate autorizatiile le-am introdus ca obligativitate – trebuie sa depuna o declaratie pe propria raspundere la notar ca in cazul in care apar astfel de probleme, isi dau consimtamantul direct, a conchis edilul orasului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți