14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Schimbare la Prefectura Olt: Catalin Rotea, inlocuit cu Emil Marinescu

- Advertisement -

Desi la scurt timp dupa ruperea USL premierul Victor Ponta, presedintele PSD, declara ca liberalii care detin posturi in administratia publica centrala si locala nu vor fi schimbati, mazilirile nu au intarziat sa apara. Prin hotarare de guvern, in sedinta de miercuri au fost eliberati din functii toti prefectii sustinuti de PNL, explicatia oficiala fiind legata de organizarea alegerilor europarlamentare.
Schimbam prefectii, dar n-are legatura cu PNL. Are legatura cu faptul ca pregatim alegerile din 25 mai. Evident, ca de fiecare data, facem numiri de prefecti si subprefecti, a precizat Ponta dupa sedinta de Guvern, potrivit gandul.info.
in urma acestei decizii, o schimbare se va produce si la nivelul Prefecturii Olt, unde postul de reprezentant al Guvernului in teritoriu este ocupat de Catalin Rotea.

Ma bucur ca Guvernul se contrazice. Arafat m-a laudat, premierul m-a revocat!

Contactat telefonic, Rotea a declarat ca se astepta sa fie schimbat din functie, mentionand ca va parasi postul de prefect cu regretul ca nu a reusit sa-si duca la bun sfarsit toate proiectele incepute in ultima perioada .
Am primit initial doar o confirmare telefonica a eliberarii din functie de la cineva de la Guvern, iar in aceasta seara (n.r .joi seara) s-a publicat hotararea in Monitorul Oficial. Nu este un lucru (n.r. eliberarea din functie) la care sa nu ma fi asteptat pentru ca stiu bine ce inseamna coordonatele jocului politic in tara noastra si, chiar daca prefectii sunt apolitici, atat timp cat se schimba unul din motivele pentru care am fost numiti e suficient sa fim revocati. imi pare rau ca ma despart de un colectiv de profesionisti adevarati, imi pare rau ca nu reusesc sa duc la bun sfarsit proiectele pe care le incepusem in ultimele doua luni, dar voi urmari cu foarte mare atentie ca acestea sa fie finalizate de urmatoarea conducere a Prefecturii. Ma bucur ca Guvernul se contrazice prin aceasta revocare din functie, in speta secretarul de stat Raed Arafat m-a laudat joi seara si m-a dat exemplu intr-o videoconferinta, iar premierul ma schimba miercuri… Ma voi intoarce la politica si la partidul din care provin si, indiferent de faptul ca voi detine sau nu o functie in administratia publica, voi fi mereu in slujba comunitatii, a declarat Rotea. Acesta a fost numit prefect in luna septembrie a anului trecut.
Succesorul sau la conducerea institutiei este actualul subprefect Emil Marinescu. Surse din mediul politic sustin ca Marinescu nu va detine functia pentru mult timp, scaunul de prefect fiindu-i promis consilierului judetean Silviu Neacsu, care mai are nevoie de ceva timp pentru a deveni functionar public, calitate necesara ocuparii acestui post.

Jenel Copilau, posibil subprefect

Functia de subprefect va reveni UNPR, partid aflat in alianta cu PSD si PC. Numele celui sustinut de UNPR pentru ocuparea acestui post nu a fost inca facut public, pe surse fiind vehiculati drept potentiali subprefecti Jenel Copilau, care a mai detinut aceasta functie in perioada aprilie 2011 – mai 2012, dar si Daniel sarpe, fost prefect in perioada februarie – octombrie 2009.
Nina NEACsU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți