10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

15 cazuri de gripa

- Advertisement -

Racelile si gripa nu i-au ocolit pe olteni in acest sezon rece, mii de locuitori ai judetului fiind diagnosticati si tratati de medici in spital sau acasa. Potrivit ultimelor rapoarte ale Directiei de Sanatate Publica Olt, in saptamana 17-23 martie, la nivelul judetului s-au inregistrat 1.370 infectii respiratorii acute, cu 113 si 635 pneumonii, din care 119 au avut nevoie de internare. in aceeasi perioada au mai fost depistate 6 cazuri suspecte de gripa.
Pacientii s-au prezentat in sectia Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Slatina prezentand simptomatologia compatibila cu gripa, motiv pentru care s-au recoltat probe pentru detectia de virusuri gripale, probe care au fost trimise la Institutul Cantacuzino Bucuresti. Este vorba de trei persoane de sex feminin cu varste de 16, 48 si 69 ani si alte trei persoane de sex masculin cu varste de 63, 73 si 74 ani. Din rezultatele investigatiilor de laborator emise de Institutul Cantacuzino reiese confirmarea a doua cazuri cu gripa tip A, subtip H3, la femeia de 48 ani din mediul urban, si la barbatul de 74 ani, din mediul rural), si un caz cu gripa tip B (la pacienta de 16 ani din mediul rural), a precizat Gabriela Gogiu, purtatorul de cuvant al DSP Olt.
Cele 6 cazuri suspecte au fost din mediul urban un caz (Potcoava), si din mediul rural 5 cazuri – Ganeasa, Curtisoara, Schitu, Oboga, Daneasa.
De la inceputul sezonului rece 2013/2014, din cele 30 suspiciuni de gripa s-au confirmat 15 cazuri, din care 11 cazuri de gripa sezoniera cu virus gripal tip A subtip H3, 3 cazuri cu virus gripal tip A subtip H1, un caz cu virus gripal tip B.

Stocul de vaccin antigripal, epuizat in aceasta luna

Potrivit reprezentantilor DSP, cele 25.000 de doze de vaccin antigripal au fost administrate in totalitate. Ultimele doze din vaccin, 229 la numar, au fost folosite la inceputul acestei luni de medicii de familie din judet.
in ceea ce priveste vaccinarea antigripala, ultimele doze existente in stocul medicilor de familie din judet au fost epuizate la inceputul lunii. Este vorba de 229 de doze administrate in special persoanelor din grupa a V-a de risc considerata de OMS, respectiv persoane cu varsta peste 65 de ani. in sezonul rece 2013-2014, DSP Olt a primit de la Ministerul Sanatatii un numar de 25.000 de doze de vaccin antigripal, a precizat purtatorul de cuvant al DSP Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți