14.1 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Interventii laparoscopice la SJU Slatina

- Advertisement -

Ginecologii Daniela Ilie, Adela Manta si Ion Eremia au urmat cursuri de folosire a noii aparaturi in marile spitale din Bucuresti dar si din Italia. Potrivit directorului medical, in scurt timp si doctorita Niculina Ilea isi va finaliza cursurile.
,,Maine ( n.r. astazi) voi avea o intalnire cu medicii ginecologi. Vrem ca un numar cat mai mare dintre ei sa urmeze cursurile de specializare si utilizare a aparaturii achizitionate. Ma refer, in special, la cei tineri. De la ei avem cele mai mari asteptari, a declarat Catalin Patru, director medical al Spitalului Judetean de Urgenta Slatina.
Potrivit acestuia, linia laparoscopica a fost folosita saptamanal de medicii care au invatat sa o foloseasca, fiind realizate in medie doua interventii pe saptamana.
,,Nu am avut interventii foarte complicate. si in aceasta directie, pasii trebuie facuti unul cate unul si sunt pasi foarte mici, astfel incat sa nu avem probleme. in medicina, ca in orice domeniu, lucrurile complexe sunt apanajul celor cu experienta si deprinderi. Pe masura ce timpul trece, numarul interventiilor creste, se capata experienta si deprinderi si se pot aborda interventii din ce in ce mai complicate, a mai spus Patru.
Achizitionarea liniei laparoscopice a fost facuta in luna ianuarie si s-a ridicat la aproximativ 130.000 de euro, finantarea fiind asigurata din trei surse: din bugetul propriu, de la Consiliul Judetean si de la Primaria Slatina. Prima interventie a fost facuta de o echipa de medici alcatuita din: Daniela Ilie – medic obstetrica-ginecologie, Fabio Sanguineti – medic obstetrician Spitalul Niguarda din Milano si Liviu Vasile – medic chirurg-ginecolog Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova.
Pana la achizitionarea liniei laparoscopice de catre SJU Slatina, parte dintre paciente erau directionate catre spitalele din centrele universitare. ,,Avantajele interventiilor laparoscopice sunt multiple, atat pentru paciente cat si pentru spital.Plecand de la durata mica de spitalizare si, astfel, reducerea costurilor pe caz rezolvat, pana la refacerea rapida si fara prea multe riscuri a pacientelor, a declarat Andrei Iordache, managerul SJU Slatina, la momentul darii in folosinta a noii linii laparoscopice.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți