3.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Prefectul si subprefectul de Olt, investiti in functie de viceprim-ministrii Dragnea si Oprea

- Advertisement -

Oltul are oficial, de vinerea trecuta, o noua echipa de conducere la Prefectura Olt. Prefectul Silviu Neacsu si subprefectul Emanuel Oproiu au depus juramintele in fata reprezentantilor Guvernului, parlamentarilor olteni si autoritatilor locale si judetene. Nou formata echipa din fruntea Prefecturii Olt vrea sa fie cat mai aproape de locuitorii judetului si sa aiba o buna colaborare cu reprezentantii institutiilor oltene.
in primul rand vreau sa multumesc Guvernului Romaniei pentru increderea pe care mi-au acordat-o. Promit ca voi fi un prefect corect, echidistant, onest in ceea ce priveste respectarea legii si ordinii publice. Sunt convins ca impreuna cu angajatii Institutiei Prefectului, cu toti sefii institutiilor deconcentrate, vom lua cele mai bune masuri in administrarea si gestionarea problemelor care apar in judet. Voi avea un dialog permanent cu autoritatile publice locale si judetene, pentru a fi permanent in sprijinul cetatenilor, a spus Silviu Neacsu, prefectul de Olt.
Este o onoare si o responsabilitate pentru mine sa fiu subprefect al judetului Olt. in acelasi timp vreau sa multumesc pentru increderea acordata celor care au semnat pentru mine, domnului premier Victor Ponta si ministrului de Interne, Gabriel Oprea. in acelasi timp vreau sa multumesc pentru sprijin fostilor colegi progresisti, in special domnului senator Ion Toma, de care ma despart incetand activitatea politica. Prezenta mea in Consiliul Local al municipiului Slatina timp de aproape doua mandate mi-a oferit posibilitatea sa cunosc realitatile administrative ale orasului, dar si cele ale judetului. in acelasi timp, stiu ce inseamna sa faci parte dintr-o echipa, sa conduci si sa faci performanta. Ma voi ghida in actiunea mea dupa programul de guvernare al Guvernului Ponta, si alaturi de domnul prefect si echipa din Prefectura, dar si de institutiile deconcentrate, vreau sa demonstram ca institutia Prefectului in a genera asteptarea cetatenilor judetului Olt, a declarat Emanuel Oproiu, subprefectul de Olt.

Dragnea: Respectarea legii garanteaza sprijinul Guvernului

Prezent la Slatina pentru investirea prefectului, viceprim-ministrul Liviu Dragnea i-a sfatuit pe cei din fruntea Prefecturii Olt sa depuna toate eforturile pentru ca legea sa fie respectata, in acest fel asigurandu-si sprijinul Guvernului.
Nu vreau sa spun multe cuvinte, decat ca ar fi bine sa intelegeti semnificatia faptului ca astazi au venit la instalarea oficiala a dumneavoastra doi vicepremieri. Pe de o parte, domnul prim ministru Victor Ponta ne-a cerut si mie, si domnului Gabriel Oprea sa fim impreuna astazi aici, pe de alta parte si noi doi am dorit acest lucru. De ce? Pentru ca judetul Olt e un judet pe care noi il respectam foarte mult, e un judet foarte important, un judet in care si prefectul si subprefectul sunt noi, numiti acum, e un judet de la care noi asteptam foarte multe lucruri bune, si cand spun noi, ma refer la Guvern. Nu-mi permit sa va dau sfaturi, numai ca in cariera mea politico-administrativa am avut sansa sa fiu si consilier local, si prefect, si presedinte de Consiliu Judetean. stiu bine care sunt posibilitatile de colaborare intre Prefectura si autoritatile locale. Depinde de dumneavoastra, domnule prefect, daca veti avea intelepciunea sa aveti o relatie corecta atat cu Consiliul Judetean, cat si cu autoritatile locale. Depinde de dumneavoastra daca veti putea face echipa buna cu subprefectul, daca va ajuta in toata munca pe care trebuie s-o desfasurati aici. Sa nu uitati niciodata ca sunteti reprezentantul Guvernului Romaniei in judetul Olt, si ca principale atributii aveti in primul rand respectarea legii, in al doilea rand sa verificati legalitatea actelor emise de autoritatile locale, dar sa nu faceti din asta un instrument de blocaj al functionarii autoritatilor locale, asa cum, din pacate, in anii trecuti, chiar langa dumneavoastra, la Teleorman, domnii prefecti foloseau acest instrument de atac al actelor emise pentru blocaj si de multe ori pentru santaj. Eu va doresc succes, o sa aveti sprijinul Guvernului daca ceea ce faceti aici e in spiritul legalitatii si in spiritul urmaririi respectarii programului de guvernare, a precizat acesta.
Alaturi de Liviu Dragnea, la ceremonia de investire s-a aflat si vicepremierul Gabriel Oprea, care a tinut sa ureze succes noii echipe formate la nivelul Prefecturii Olt.
E o onoare pentru mine sa fiu prezent aici in judetul Olt, un judet cu oameni seriosi, curati, care isi fac datoria. Am discutat cu premierul Victor Ponta sa mergem impreuna aici fiindca acordam un respect deosebit judetului si administratiei locale. Vreau sa stiti ca domnul presedinte al Consiliului Judetean Olt, Stanescu, este – in opinia mea – unul dintre cei mai buni presedinti de CJ din tara. Pot sa spun ca se bate, in sensul bun al cuvantului, pentru administratia locala, e un om care razbate, care isi doreste sa faca ceva, sa lase ceva locuitorilor judetului. stiu ca in administratie nu exista culoare politica daca vrei sa faci treaba, nu exista partide politice, ci doar administratie. stiu ca administratia din Olt se bate cu adevarat pentru locuitorii sai, de obicei dumneavoastra sunteti mai ambitiosi. ii urez succes domnului subprefect Oproiu, baiat tanar, ii urez succes si domnului prefect Neacsu, eu stiu si sper ca nu gresesc cand spun ca este matematician, si baiat de politist. Pentru mine e foarte important acest lucru, e un om serios, calculat, si un om patriot, si cred ca se va bate pentru judet, a conchis Gabriel Oprea.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți