3.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Operatiile de reconstructie mamara dupa mastectomie, introduse in Programul National de Oncologie

- Advertisement -

Pacientele care sufera de cancer mamar vor beneficia de tratamente si reconstructie mamara prin endoprotezare, au decis oficialii din Ministerul Sanatatii. Modificarile legislative sunt incluse intr-o Hotarare de Guvern si isi vor produce efectele incepand din luna mai. Potrivit informatiilor oficiale, noua hotarare prevede reincluderea investigatiei PET-CT (scanare de inalta rezonanta pentru depistarea si stadializarea cancerului) si introducerea reconstructiei mamare dupa afectiuni oncologice prin endoprotezare in Programul National de Oncologie.
Oficialii din MS au stabilit si un numar de paciente care se regasesc in aceasta situatie; 800 de bolnave cu cancer mamar vor beneficia de reconstructie mamara, fiind alocat un buget de 2,52 milioane lei, iar alte 3.000 de paciente vor efectua investigatii PET-CT, suma totala alocata fiind de 12 milioane de lei. Sumele acordate se incadreaza in bugetul alocat pentru derularea Programului National de Oncologie.
De asemenea, prin Hotararea de Guvern adoptata este completat articolul 23 din HG 124/2013, care reglementeaza acordarea unor medicamente oncologice prin farmaciile cu circuit deschis, cu medicamentul corespunzator DCI-ului Trastuzumabum, medicament care poate fi administrat subcutanat, se mai arata in comunicatul de presa al MS.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți