10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Slatina, capitala muzicii corale

- Advertisement -

12 formatii din tara si una din Grecia, insumand peste 500 de coristi, au fost prezente in perioada 2-4 mai la Slatina, la Festivalul coral ,,Gheorghe Cucu, reluat dupa trei ani de intrerupere. Formatiile care au urcat rand pe rand pe scena Amfiteatrului Colegiului National Vocational ,,Nicolae Titulescu au reprezentat judetele Olt, Dolj, Gorj, Arges, Ramnicu Valcea, Sibiu, Dambovita. Iubitorii muzicii corale au avut acces gratuit pe toata durata festivalului. Editia din acest an a fost posibila, a sustinut profesorul Alexandru Chirila-Stanciu in cadrul unei conferinte de presa organizata in deschiderea festivalului, doar datorita eforturilor personale ale membrilor corului Millennium pe care-l conduce.
,,Daca la editiile trecute ne-am bucurat de sprijinul autoritatilor primind ajutor financiar din partea CJ, acum acest lucru nu a fost posibil. Organizarea editiei a VI-a se datoreaza exclusiv eforturilor facute de membrii corului Millennium si ajutorului primit din partea conducerii Colegiului National Vocazional ,,Nicolae Titulescu, a sustinut profesorul Alexandru Chirila-Stanciu.
Potrivit regulamentului, formatiile corale au prezentat in festival, printre alte piese, si una semnata de Gheorghe Cucu, considerat parintele muzicii corale romanesti, in special a celei religioase.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți