14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Impozite mai mici de anul viitor pentru patru strazi din Slatina

- Advertisement -

in cele 30 de zile in care proiectul a fost supus dezbaterii publice, doar patru slatineni si-au exprimat parerea si au trimis Primariei Slatina propunerile de modificare, insa la dezbaterea publica prevazuta de legislatie, niciun locuitor al orasului nu a dorit sa participe. Cele patru propuneri vor fi analizate de consilierii locali in sedinta de astazi, urmand sa fie aprobate sau nu.
Ne intalnim cu ocazia dezbaterii publice a proiectului de hotarare privind stabilirea zonelor de impozitare in municipiul Slatina incepand cu 2015. Conform legislatiei in vigoare, suntem obligati ca proiectul de hotarare sa fie supus dezbaterii si sa fie aprobat pana la sfarsitul lunii mai 2014. Fata de acest proiect ce a fost supus transparentei timp de 30 de zile lucratoare, din partea cetatenilor am avut 4 propuneri de modificari; un cetatean de pe strada Zorleasca ne solicita sa revenim la zona de incadrare C deoarece nu exista asfalt pe strada, iar pentru strazile Malul Livezi, Strehareti si Theodor Burca s-au facut separari de zone intrucat nu exista utilitati si asfalt pe intreaga suprafata a strazii, a declarat Adrian Birin, seful Serviciului Urbanism din cadrul PMS.
Faptul ca unele strazi au fost incluse intr-o zona superioara de impozitare se datoreaza datelor inexacte si vechi pe care Primaria Slatina le detine, respectiv din nomenclatorul aferent anului 2002. Mai mult decat atat, statisticile oficiale privind Recensamantul Populatiei din 2011 intarzie.
Din pacate, cetatenii nu au raspuns afirmativ prezentei astazi, avem aceste modificari, incercam sa retusam cumva HCL de anul trecut. Strazile respective erau trecute in zone superioare, deoarece se lucreaza pe un nomenclator vechi din 2002, de la Recensamantul Populatiei, cel din 2011 nefiind oficial finalizat si recunoscut, actele sunt vechi, unele mai sufera modificari. in 2003 Primaria a avut zonarea, apoi in 2010, si in 2013, iar acum incercam sa retusam. Aceste date au fost preluate de Primarie de la recenzori, nu facute de ea, ca sa-si asume raspunderea, a mai spus Birin.

Propunerile slatinenilor

Strazile care ar urma sa treaca in alta zona de impozitare sunt: din zona B in C – strada Zorleasca; din zona A in D – strada Malul Livezi, partea dreapta de la nr. 42 si partea stanga de la nr. 33 pana la capatul strazii; strada Strehareti, partea dreapta de la nr. 148 si partea stanga de la nr. 117 pana la capatul strazii; din zona C in zona D – strada Theodor Burca, partea dreapta de la nr. 42 si partea stanga de la nr. 27 pana la capatul strazii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți