11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bazinul de inot, inaugurat de vicepremierul Liviu Dragnea

- Advertisement -

Zeci de locuitori ai orasului, directori de institutii judetene, deconcentrate, dar si parlamentari olteni au asistat duminica la inaugurarea Bazinului Didactic de inot. Investitia indelung asteptata atat de administratia locala, dar mai ales de slatineni a fost in sfarsit deschisa oficial, copiii fiind cei mai entuziasmati de faptul ca vor putea sa invete sa inoate sau sa isi perfectioneze cunostintele in ceea ce priveste acest sport.
Dupa taierea panglicii de catre o fetita aleasa de vicepremierul Liviu Dragnea din multime, oficialii au facut un tur al bazinului, inspectand lucrarile efectuate. Multumit de calitatea lucrarilor, Dragnea a declarat ca e foarte posibil ca, in viitor, Slatina sa mai aiba inca un bazin de inot, mai mare decat cel existent.
Vreau sa va spun, inainte de toate, ca sunt extrem de fericit ca am reusit sa ducem investitia asta la capat. Uitati-va cat de multa bucurie am produs copiilor. E sportul care e recomandat in orice situatie si daca sunt probleme medicale, inotul ajuta, aici vor fi niste copii care vor creste sanatos. Eu sper sa avem sanatate si minte, ca impreuna cu domnul primar si domnul presedinte al CJ sa mai facem unul mai maricel; e important ca s-a inceput ca acesta, e un bazin didactic, dincolo de faptul ca s-au creat locuri de munca, cred ca va fi un loc care va produce multa bucurie si copiilor, si parintilor, a declarat Liviu Dragnea.

Promisiuni de investitii

Potrivit acestuia, regiunea din care face parte Oltul a fost neglijata de guvernarea anterioara, fapt care a avut numai consecinte negative asupra dezvoltarii judetului. Lucrurile se vor schimba si mai mult in bine in perioada urmatoare, asigura Dragnea, punand accent pe constructia celor doua cai de transport – centura ocolitoare si drumul expres Craiova-Slatina-Pitesti – care vor atrage investitori in zona.
Oltul face parte dintr-o zona – si din Oltenia, si din Muntenia – doua regiuni care nu au fost iubite de Guvern in anii precedenti, din pacate. I-au adus in situatia in care sudul Romaniei a devenit o zona in care nu au aparut investitii publice. Nefiind investitii publice in infrastructura, nici investitiile private nu au fost atrase, pentru ca investitorii privati vin unde au infrastructura dezvoltata, unde au acees la caile de transport ca sa poata sa-si aduca materiale, si de unde sa transporte produsele. in primul rand din acest motiv, Oltul va beneficia de investitii serioase: centura Slatinei are contractul semnat, pentru Craiova-Slatina-Pitesti in aceasta vara se va finaliza procedura de dialog competitiv, de asemenea, Bucuresti-Alexandria-Slatina-Craiova-Calafat, si aceasta autostrada e in procedura de finalizare, se face pe bani europeni. Daca raman pe banda cuvintele pe care le spun eu acum, in urmatorii ani, Slatina va deveni un punct extrem de important din punct de vedere al infrastructurii rutiere; aici vor fi doua cai de transport importante, Craiova-Pitesti si Bucuresti-Craiova, iar Slatina va capata o importanta strategica. Cred ca merita lucrul acesta, fiindca e un oras cu traditie. Am o singura rugaminte pentru domnul primar, sa faca intrarea in oras dinspre Pitesti sa arate asa cum trebuie. Eu stiu ca suntem mandri aici, in sud, si un primar mandru ar trebui sa faca intrarea in Slatina mult mai frumoasa. Nu ma refer la strada, ma refer la arcadele acelea, care sunt acolo, si noi sa vedem cu ce proiecte vine si putem sa-l ajutam si noi, a mai spus Dragnea.
Vizavi de rugamintea vicepremierului, edilul Slatinei a declarat ca au existat deja niste discutii cu reprezentantii platformei industriale.
Deja am discutat cu platforma industriala si le-am solicitat sa vina in sprijinul nostru, bineinteles, ajutandu-se si pe ei; sa vina cu propuneri, astfel incat acele arcade sa simbolizeze efectiv platforma industriala din Slatina. E in proiect, e in analiza, asteptam propunerile. Eu vreau sa multumesc domnului vicepremier, pentru ca am intrat cumva in normalitate. Vreau sa va spun ca atunci cand a promis ca acest bazin se va finaliza, se va executa, au inceput sa sune telefoanele de la Compania Nationala de Investitii in acest an mai mult decat au sunat in ultimii 10 ani, de la toate institutiile statului. si nu in interesul companiei respective, ci in interesul Primariei Slatina, al comunitatii din Slatina. E un act de normalitate, arata ca managementul in Ministerul Dezvoltarii e unul de calitate, si mi-as dori sa se intample in mai multe ministere. Sunt 15.000 de copii care vor beneficia de acest avantaj; am spus ca se vor crea si locuri de munca, sunt 15 persoane care lucreaza aici, din care 13 au fost intr-o forma sau alta de somaj, a explicat Minel Prina, primarul orasului.

Dragnea: Am o presimtire ca Darius Valcov va avea un loc mult mai important in statul roman

Desi Bazinul de inot a fost inaugurat de primarul Minel Prina, investitia a fost demarata in mandatul fostului edil, actualul senator de Olt, Darius Valcov. Dragnea a subliniat faptul ca parlamentarul a fost unul din cei care au pus bazele acestui obiectiv si s-a batut pana la capat ca el sa fie realizat. in opinia vicepremierului, senatorul oltean ar putea ocupa o functie mult mai importanta in viitorul apropiat, ca apreciere pentru meritele lui.
Sa nu uitam ca toate investitiile astea sunt incepute de Darius. E unul din primarii pe care eu il invidiam ca nu era coleg de partid cu mine, dar in acelasi timp il apreciam foarte mult. Vreau sa va spun ca este un om extrem de eficient, extrem de aplecat, in Parlament ca presedinte de comisie este unul din cei mai eficienti presedinti, am asa o presimtire ca, in viitor, Darius va avea un loc mult mai important in statul roman. Asa simt eu. Nu sunt sigur, dar am o presimtire, pentru ca e unul din oamenii de mare valoare, si statul roman are nevoie de oameni eficienti. Au fost prea multi ani in care prostia a condus Romania si nu a fost bine. E normal ca in functii importante sa fie oameni care sa faca treaba. Uitati-va ca guvernarea Ponta, de doi ani de zile, a facut ca Romania sa aiba cea mai mare crestere economica din Europa. Victor Ponta, un politician tanar, un premier tanar, a dovedit ca poate sa faca performanta atunci cand toti ceilalti spuneau ca nu se poate, a facut lucruri serioase cu evaziunea fiscala, au crescut incasarile la buget, si sunt domenii importante care au fost descatusate si incep sa produca plus valoare. Din acest motiv, Darius, care este un baiat tanar, sigur mai devreme sau mai tarziu va ocupa o functie importanta pentru ca toata priceperea si determinarea lui sa poata sa ajute Romania, a mai spus vicepremierul Dragnea.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți