12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

sahul, predat in scolile din Olt

- Advertisement -

Cele mai bune note din tara la noua materie vor fi obtinute cel mai probabil de elevii unei unitati de invatamant din judetul Olt. Nu-i vorba de elevii unei scoli de renume, ci de cei de la scoala din comuna Dobrun, care invata de mici sa joace sah. Potrivit directorului scolii in cauza, Luminita David, in vederea predarii sahului incepand cu anul scolar viitor s-au fost deja facute demersurile necesare catre Inspectoratul scolar Judetean.
,,Asteptam metodologia sa aflam amanuntele necesare legate de predarea sahului in scoli. Nu va fi, pentru noi, o problema legata de lipsa unor manuale pentru ca la noi cam toti copiii cunosc acest sport si-l practica in mare parte. Va trebui sa vedem care sunt indicatiile privind evaluarea copiilor. Cat priveste introducerea noii materii, cel mai probabil vom incepe cu clasele mici., a declarat David.
Un rol important in luarea deciziei privind predarea sahului in scoala din Dobrun l-a avut si traditia locala. in satul Rosieni din aceasta comuna se desfasoara de 29 de ani, in fiecare vara, singurul festival rural de sah cu caracter international din tara.
Initiatorul sau sustine ca prin introducerea sahului in scoala i s-a implinit un vis, iar eforturile sale de a promova acest sport au meritat. in opinia profesorului Nicolae Badita, sportul mintii le dezvolta copiilor deprinderi care-i ajuta sa obtina rezultate mai bune si la celelalte materii, dar si sa faca fata obstacolelor vietii.
,,Copiii invata prin sah sa fie disciplinati, sa aiba rabdare, sa relationeze logic, sa anticipeze si sa fie corecti, a declarat octogenarul dascal. Acesta se numara printre inimosii sahisti care au determinat, dupa spusele ministrului Educatiei, luarea deciziei ca sportul mintii sa devina materie optionala in scoli.
sahul va fi predat si la scoala Gimnaziala Maruntei, unde, ca si la Dobrun, exista resursa umana necesara.
,,Din cate stiu eu exista doua solicitari pentru introducerea sahului in scoala ca materie optionala, venite din partea scolilor de la Dobrun si Maruntei. Unitatile de invatamant pot lua o decizie privind introducerea noii materii pana la inceperea viitorului an scolar, a sustinut Felicia Man, inspector scolar generale al Inspectoratului scolar Judetean.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți