15.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ziua Mondiala a Mediului, sarbatorita sub sloganul Ridica vocea ta, nu nivelul marii!

- Advertisement -

Activitatea va cuprinde o prezentare privind schimbarile climatice si un film documentar despre impactul negativ produs de schimbarile climatice asupra calitatii factorilor de mediu la nivel mondial. La finalul activitatilor, participantii vor vizita o expozitie de desene si picturi realizate de elevi de la Palatul Elevilor si Copiilor Adrian Baran Slatina, avand ca tema protejarea Pamantului.
Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite a declarat anul 2014 ca Anul International al statelor insulare mici si in curs de dezvoltare, tinand cont de impactul negativ produs de schimbarile climatice, dezastrele naturale, cresterea nivelului marii asupra insulelor mici din intreaga lume si cat de vulnerabile sunt acestea la astfel de fenomene naturale.
Schimbarile climatice reprezinta una dintre cele mai mari amenintari asupra mediului, cadrului social si economic. Observatiile indica cresteri ale temperaturilor medii globale ale apei si ale oceanului, o topire extinsa a zapezii si ghetii si cresterea globala medie a nivelului marii. Este foarte probabil ca, in mare parte, incalzirea sa poata fi pusa pe seama emisiilor de gaze cu efect de sera provenite din activitati umane.
tinand cont de acest fapt, Programul de Mediu al Organizatiei Natiunilor Unite (UNEP) a stabilit ca activitatile dedicate Zilei Mondiale a Mediului din acest an sa aiba ca subiect protectia ce trebuie acordata insulelor mici din intreaga lume, avand ca slogan Ridica vocea ta, nu nivelul marii (Raise your voice, not sea level!).
Data de 5 iunie a fost declarata ca Ziua Mondiala a Mediului in urma desfasurarii primei conferinte a Natiunilor Unite privind omul si mediul inconjurator care a avut loc in Suedia, la Stockholm in perioada 3-14 iunie a anului 1972.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți