17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primarii comunelor Valeni si Gura Padinii, exclusi din PNL

- Advertisement -

Trecuti de ceva vreme doar cu sufletul la PSD, Ion sofaru si Gicu Cranta, edilii comunelor Valeni, respectiv Gura Padinii, pot deveni social democrati cu acte-n regula dupa ce vineri, in sedinta Delegatiei Permanente, PNL Olt a decis excluderea lor.
Vineri, 13 iunie 2014, a avut loc sedinta Delegatiei Permanente Teritoriale a Partidului National Liberal, Filiala Teritoriala Olt. Ordinea de zi a prevazut subiecte legate de analiza rezultatelor la alegerile europarlamentare de anul acesta, validarea listei de delegati ai Filialei Olt la Congresul Extraordinar al PNL din 27 – 28 iunie, validarea mandatelor acordate de Delegatia Permanenta delegatilor la Congres in ceea ce priveste sustinerea lui Klaus Iohannis la functia de presedinte al PNL, aderarea la PPE si fuziunea cu PDL, cat si propunerea Biroului Politic Teritorial de excludere din partid a domnului Ion sofaru, primar al comunei Valeni, si a domnului Gicu Cranta, primar al comunei Gura Padinii, informeaza un comunicat de presa al PNL Olt.
Aceeasi sursa mai precizeaza ca in urma dezbaterilor, cu o majoritate covarsitoare din numarul de voturi al celor prezenti, s-a validat lista celor 29 de delegati ai filialei la Congres si s-au luat urmatoarele hotarari: mandatarea delegatilor cu vot pentru sustinerea lui Klaus Iohannis la functia de presedinte al PNL; mandatarea delegatilor cu vot pentru aderarea la PPE; mandatarea delegatilor cu vot pentru fuziunea cu PDL; excluderea din PNL a domnului Ion sofaru si a domnului Gicu Cranta.
Pedeapsa politica pentru trecerea cu sufletul la PSD nu afecteaza mandatele celor doi edili. Potrivit legii, acestia ar fi pierdut mandatele daca demisionau din partidul sub a carui sigla au fost alesi, pe cand prin excludere isi mentin functiile de primari. Potrivit unor surse, curatenia de vara din PNL Olt va continua in viitorul apropiat cu ceilalti edili liberali care in campania de la europarlamentare au sprijinit PSD, urmatorii pe lista fiind primarii comunelor Grojdibodu si Cungrea.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți