13.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Pasapoartele pot fi aduse la domiciliul solicitantilor, prin curierat rapid

- Advertisement -

Oltenii care au solicitat eliberarea unui pasaport simplu pot solicita, incepand de azi, livrarea acestuia la adresa de domiciliu. Transportul documentului se face printr-o firma de curierat rapid, contra sumei de 8,68 lei.
Pentru a veni in sprijinul cetatenilor, Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple din cadrul Institutiei Prefectului Olt aduce la cunostinta solicitantilor de pasapoarte ca incepand cu data de 23 iunie pot solicita la depunerea cererii pentru obtinerea documentului de calatorie ca acesta sa le fie livrat la domiciliu sau la adresa de resedinta. Optiunea este disponibila pentru 8,68 lei (TVA inclus), oriunde in Romania. Plata se face la livrare, prin Sameday Courier. Consideram ca aceasta optiune salveaza timp si efort, a declarat Ilie Calarasu, comisarul sef al SPCEEPS Olt.
Curierul va livra pasaportul sub semnatura de primire doar titularului, unuia dintre parinti (in cazul minorilor care nu au implinit varsta de 14 ani) sau unei persoane imputernicite (prin procura speciala autentificata). Destinatarul primeste automat un sms in care este informat cu privire la ziua in care va fi efectuata livrarea, adresa la care va sosi curierul si numarul de document de transport ce va insoti plicul cu pasaportul.
Daca in termen de 5 zile lucratoare de la primirea notificarii prin sms destinatarul pasaportului nu este gasit la adresa iar curierul nu a putut lua legatura telefonic cu destinatarul, plicul continand pasaportul va fi returnat la sediul serviciului public comunitar pentru eliberarea si evidenta pasapoartelor simple judetean din raza de domiciliu/resedinta. Pasaportul va putea fi preluat oricand de la sediul respectivului serviciu public comunitar pentru eliberarea si evidenta pasapoartelor simple.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți