27.6 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Pod luat de ape in comuna Brebeni

- Advertisement -

Mai multi locuitori din comuna Brebeni au ramas fara singura cale de acces catre izvorul de unde luau apa de baut dupa ce un pod de pe paraul Darjov a fost pus la pamant de viitura. Oamenii se plang ca situatia dureaza din primavara insa pana acum primaria a refuzat sa ii ajute.
Suparare mare pentru mai multi localnici ai comunei Brebeni, care au ramas fara singura cale de acces la un izvor de unde se alimentau cu apa de baut. Situatia dureaza din primavara cand, in urma inundatiilor, podul pe care treceau, de pe paraul Darjov, a fost doborat de ape. Oamenii spun ca acum sunt nevoiti sa ocoleasca cativa kilometri pentru a ajunge la izvor si totodata la culturile agricole pe care le au peste apa. Suntem peste 100 de familii afectate pentru ca toti luam apa de la cismeaua aflata peste parau. Unii au terenuri agricole in zona si sunt nevoiti sa ocoleasca cativa kilometri ca sa ajunga la ele. inainte era apa mai mica si puteam trece prin ea dar acum, cu atatea ploi, a crescut si nivelul paraului. Ca sa beau o apa curata si rece sunt nevoit sa ocolesc atata drum, ne-a declarat Dumitru Ion, in varsta de 61 de ani. Luam si noi apa de la izvor, avem vii, avem culturi agricole si nu mai putem trece la ele ca nu mai avem pod. Din cauza aceasta nici nu m-am mai dus pe la ele de foarte mult timp. Eu am probleme cu picioarele si nu pot sa ocolesc atat., a spus Marian Truta, un alt localnic afectat.
Era folositoare puntea pentru ca oamenii au vii in zona si treceau pe acolo. Acum pe unde sa treaca, prin garla? Nici de ocolit nu prea avem pe unde. Trebuie sa mergem pana la o alta punte, sa trecem un deal. E pacat ca cei de la primarie nu vor sa ia masuri, ne-a spus si Marieta Tatomir
Oamenii spun ca au apelat la primarie sa ii ajute, insa s-au lovit de refuzul alesilor locali. Mai mult, localnicii spun ca li s-au cerut bani pentru ca un utilaj sa intervina in zona.
Am apelat si noi la primarie sa ne ajute, pentru ca podul ne era de mare folos. Cei de la Consiliul Local ne-au spus ca nu se poate, ca trebuie sa platim 1800 de lei pe ora pentru un buldoexcavator care sa vina si sa ridice puntea. Am ridica-o noi cu mana, dar nu putem. Platim impozit la primarie, platim foarte multi bani si nu vor sa ne ajute. Daca ne ducem la ei se plang mai rau ca noi. Doar cand sunt alegeri vin si se intereseaza de problemele noastre, in rest, nu trece unul pe aici, a mai spus Dumitru Ion.
Llocalnicii fac apel la Prefectura si la Consiliul Judetean Olt sa ii ajute sa rezolve problema. Nu stim ce sa facem si la cine sa apelam sa ne ajute sa rezolvam problema. il rugam pe domnul prefect si pe domnul presedinte al Consiliului Judetean sa ne ajute si sa ne trimita un utilaj care sa ridice puntea. ii fac loc sa treaca pe la mine prin gradina daca este nevoie, a mai spus Dumitru Ion.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți