2.6 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

PNL-PDL, prima conferinta comuna

- Advertisement -

La scurt timp dupa fuziunea principalelor partide de dreapta, presedintii organizatiilor PNL si PDL Olt au organizat prima conferinta de presa comuna, in cadrul careia au prezentat evenimentele politice in urma carora a luat nastere Alianta Crestin Liberala.
Noua entitate politica rezultata in urma fuziunii dintre PNL si PDL va lupta pentru atingerea scopului comun fara sa se impiedice de orgolii personale, au afirmat Siminica Mirea, presedintele PDL Olt, si Gigel stirbu, presedintele PNL Olt. Cei doi au sustinut marti, la sediul PNL Olt, prima conferinta de presa comuna de dupa fuziunea celor doua partide.
Asa cum stiti, in ultima perioada au avut loc mai multe evenimente politice in viata celor doua formatiuni. in viata PNL, dupa alegerile europarlamentare, a avut loc un congres pentru functia de presedinte si pentru structurile de conducere centrale, in urma demisiei presedintelui Crin Antonescu. La Congresul Extraordinar al PNL a fost ales Klaus Johhanis in functia de presedinte al partidului. Totodata, in cadrul aceluiasi congres, s-a si votat o motiune prin care intregul PNL, cu o majoritate confortabila, a votat fuziunea cu PDL. in aceeasi perioada, in Conventia Nationala a PDL s-a votat fuziunea cu PNL. Sambata, la Palatul Parlamentului, in Sala Unirii, in fata a peste 2000 de membri PDL si PNL, a avut loc procesul de fuziune, prin comasare, al celor doua partide. Astfel, a luat nastere cea mai mare formatiune politica de dreapta din Romania.Din punctul meu de vedere, acest lucru raspunde dorintei membrilor si activului de partid al celor doua formatiuni politice, corespunde dorintei electoratului de dreapta din aceasta tara. Vointa tuturor membrilor s-a transpus in realitate, luand fiinta alternativa pe partea de centru dreapta a esichierului politic, marele partid al dreptei, PNL, a spus Gigel stirbu.

Acesta a vorbit si despre structura organizatorica la nivel judetean- cele doua birouri judetene vor functiona pana la 1 ianuarie impreuna, prin comasare; vor fi doi copresedinti, respectiv Siminica Mirea si Gigel stirbu, si patru vicepresedinti.
Acest lucru se va intampla in toate structurile politice judetene, de la biroul politic judetean, pana in ultima localitate a judetului. La alegerile prezidentiale vom candida pe o alianta electorala din cauza faptului ca nu exista posibilitatea legala, ca timp, pentru ca acest partid sa fie inregistrat si sa obtina hotararea judecatoreasca a Tribunalului Bucuresti. Conform legii partidelor politice, exista o perioada in care se primesc contestatii, urmata de o perioada in care aceste contestatii sa fie solutionate. Candidatul celor doua partide va merge sub sigla Aliantei Crestin Liberale PDL – PNL la alegerile prezidentiale din noiembrie.
Am trecut peste toate orgoliile si divergentele care de-a lungul timpul ne-au despartit, suntem aici, putem sa construim o organizatie puternica la nivel de judet cu un singur scop – acela de a detrona conducerea socialist a acestui judet, care a mutat polul saraciei in aceasta zona. Are mai putina importanta cine va conduce aceasta structura politica la nivel central sau local, in ce structura organizatorica se va afla unul sau altul conteaza mai putin. Aceasta entitate politica nu se va impiedica in orgolii personale, a mai afirmat stirbu.

Optimista in ceea ce priveste viitorul noii formatiuni politice s-a declarat si Siminica Mirea, care a afirmat ca prin fuziunea PNL si PDL se va realiza pentru prima data in ultimii 25 de ani un mare partid de centru-dreapta.
Dupa 25 de ani de orgolii, pentru prima data s-a creat un mare partid de centru-dreapta. inainte de a face aceasta fuziune prin absorbtie cu PNL, tot sambata, la Conventie, PDL a aprobat si fuziunea, prin comasare, cu Forta Civica.
Dupa cum stiti, cu ceva timp inainte, IRL s-a indreptat catre PDL si a fuzionat, creand un post de prim-vicepresedinte pentru Andrei Chiliman. si la nivelul judetului Olt avem discutii cu presedintii partidelor de la Forta Civica si IRL pentru a venit alaturi de noi, pentru a se alatura echipei si a forma si aici un mare partid de centru-dreapta, a spus Siminica Mirea.
Potrivit acesteia, o prima actiune comuna a noii structuri politice va fi schimbarea viceprimarilor in doua din localitatile judetului.
Noi am avut deja intalniri comune si dorim sa formam majoritati pentru inceput in localitatile Movileni si Draghiceni. S-a stabilit ca la Movileni viceprimarul sa fie din partea PDL, iar la Draghiceni din partea PNL. S-au demarat aceste actiuni, si urmeaza ca in prima sedinta a consiliilor locale hotararile sa fie puse pe ordinea de zi. Joi avem prima sedinta BPJ comuna, in cadrul careia vom discuta si despre celelalte localitati unde putem forma majoritati, a mai spus Siminica Mirea.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți