10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Locuri de casa pentru tineri de la Primaria Slatina

- Advertisement -

Cele doua suprafete vor fi lotizate de reprezentantii Primariei in perioada urmatoare si repartizate tinerilor care au depus cerere pentru teren.
S-au inventariat doua suprafete de teren in Slatina, pe strazile Theodor Burca si Tudor Vladimirescu, suprafete care vor face obiectul construirii de locuinte pentru tinerii care au varsta de pana la 35 de ani, conform legii 15/2003. Terenurile vor fi impartite in loturi si repartizate conform legii respective tinerilor care au depus cereri in acest sens. incepand cu 2007 am mai repartizat 28 de astfel de loturi pe care s-au construit case. Terenul este al nostru, insa beneficiarii au posibilitatea de a-l cumpara ulterior. Cereri mai avem in asteptare, si ele vor fi reanalizate astfel incat sa vedem cine se mai incadreaza in conditiile prevazute de lege. Momentan se lucreaza la schite, a precizat Mihaela Stana, viceprimarul Slatinei.
Potrivit legii, beneficiarul terenului pentru construirea unei locuinte proprietate personala este obligat sa inceapa constructia locuintei in termen de un an de la data atribuirii terenului si sa o realizeze cu respectarea prevederilor Legii 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii. De prevederile legii beneficiaza o singura data tinerii care la data depunerii cererii au varsta de pana la 35 de ani si indeplinesc urmatoarele conditii: au implinit varsta de 18 ani; la data depunerii cererii, precum si la data rezolvarii acesteia nu au avut sau nu detin in proprietate o locuinta ori un teren destinat construirii unei locuinte proprietate personala, atat in localitatea in care se solicita atribuirea in folosinta a unui teren, cat si in alte localitati. Totodata, consiliile locale pot stabili criterii suplimentare fata de cele prevazute in lege, in vederea atribuirii terenurilor disponibile.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți