14.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Sindicalistii de la Sanitas ameninta cu noi proteste

- Advertisement -

Federatia Sanitas va relua pichetarile Ministerului Finantelor Publice, Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si Ministerului Sanatatii imediat dupa data de 15 septembrie 2014, daca autoritatile responsabile nu vor lua masuri urgente pentru solutionarea listei noastre de revendicari. Este vorba in primul rand de extinderea prevederilor contractului colectiv de munca la nivelul sectorului de sanatate si activitati sanitar-veterinare si publicarea lui in Monitorul Oficial, a declarat presedintele Federatiei Sanitas, Leonard Barascu, citat de Agerpres.
Potrivit aceleasi surse, lista de revendicari se refera la eliminarea inechitatilor din sistemul de salarizare, precum si la cresterea veniturilor tuturor angajatilor din sistemul sanitar, asistenta sociala si din unitatile medico-sociale cu minimum 10% pana la sfarsitul acestui an. De asemenea, se doreste deblocarea posturilor din sistemul sanitar, asistenta sociala si din unitatile medico-sociale.
in iunie, sindicalistii Sanitas au pichetat ministerele solicitand, printre altele, cresterea cu 10% a veniturilor in sanatate si asistenta sociala incepand cu 1 iulie, si aplicarea Legii 284/2010 in sanatate si asistenta sociala, de la 1 octombrie.
Federatia Sanitas din Romania a decis, pe 9 iulie, sa suspende actiunile de protest pana la data de 15 septembrie 2014, pentru a da posibilitatea reprezentantilor Guvernului Romaniei de a solutiona revendicarile noastre. Constatam, insa, ca la apropierea termenului de solutionare a acestor revendicari niciuna dintre solicitarile noastre nu a fost finalizata, ci, dimpotriva, s-au inmultit cazurile de neacordare a tichetelor de masa si chiar diminuarea ori anularea unor sporuri existente, sustin sindicalistii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți