19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Consiliul Judetean al Elevilor Olt strange rechizite pentru copiii de la tara

- Advertisement -

Campania demarata in cadrul proiectului cu acelasi nume se va incheia pe 15 septembrie, timp in care toti cei care doresc sa ajute pot dona rechizitele la punctele de colectare din cadrul magazinelor Diagina din Slatina. Materialele didactice vor fi donate scolilor din zonele rurale, organizatorii dorind sa ajute cel putin 100 de copii din clasele I-VIII.
in municipiul Slatina, judetul Olt si comunele invecinate exista copii entuziasmati de gandul de a merge la scoala, copii dornici sa invete, insa din cauza resurselor financiare insuficiente ale familiilor din care provin, rechizitele pe care le primesc nu sunt suficiente pentru desfasurarea in conditii normale a procesului de invatamant. in cele mai multe cazuri, acestia sunt marginalizati si treptat renunta la scoala. Acest proiect urmareste ca si acesti copii sa faca primii pasi in educatie cu sanse egale. Ca si beneficiari indirecti avem comunitatea din care fac parte copiii, atat pe termen scurt cat si pe termen lung, prin reducerea abandonului scolar, accesul la educatie si informare, si pe de alta parte slatinenii care doneaza rechizite, prin implicarea directa in proiect si care dovedesc contrariul cand vine vorba de zicala Sa moara si capra vecinului, a precizat Yvonne Preda, presedintele consiliului Judetean al Elevilor Olt.
Statisticile arata ca 10% dintre tineri nu stiu sa scrie sau sa citeasca, drept urmare acestia nu se pot bucura niciodata de capodoperele literaturii. Exista tineri care nu au vazut niciodata o harta, iar raspunsul la aceste probleme vine din partea proiectului Toamna se numara rechizitele – Copiii mai aproape de scoala. Noi ne dorim ca in urma demersului, 100 de copii sa primeasca o sansa egala la educatie si Romania sa isi gaseasca locul in Europa civilizata, a mai spus aceasta.
Organizatorii proiectului sunt liceenii care fac parte din Consiliul Judetean al Elevilor Olt, parteneri fiindu-le Inspectoratul scolar si magazinele Diagina din Slatina.
Pentru ca demersul lor sa aiba si mai mult succes, liceenii au apelat la reteaua de socializare Facebook; acolo, cei care au donat deja rechizite provoaca si alti prieteni sa doneze materiale didactice pentru copiii din zonele rurale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți