10.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Calificare gratuita pentru 100 de angajate ale sistemului sanitar din Olt

- Advertisement -

Proiectul strategic finantat din fonduri europene Dezvoltarea competentelor profesionale pentru femeile din sistemul sanitar, pe o piata inclusiva a muncii – FEMIN, are ca obiectiv general asigurarea accesului egal la ocupare si imbunatatirea mobilitatii pe piata muncii pentru un grup tinta de 600 de femei din sistemul sanitar, din 3 regiuni de dezvoltare: Sud-Est (Galati, Vrancea, Constanta), Sud-Vest Oltenia (Gorj, Olt), Bucuresti-Ilfov (Bucuresti). Perioada de desfasurare a acestor cursuri este de aproximativ 4 luni, distribuita pe ore de curs de teorie (120 de ore) si practica (240 de ore), in care angajatele vor dobandi noi competente care vor putea fi puse in practica la locul de munca actual sau la un nou loc de munca, asigurandu-se astfel transferabilitatea rezultatelor la nivel national.
in cadrul cursurilor, cele 100 de femei din judetul Olt vor beneficia de materiale necesare derularii cursurilor practice (trusa de prim ajutor, halate, suport de curs), achizitionate in cadrul proiectului, iar dupa examinarea finala, cursantele vor primi o calificare complementara profesiei si o diploma recunoscuta la nivel national, eliberata de Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC).
Tot in cadrul proiectului, pe 17 septembrie, in judetul Olt vor avea loc 3 ateliere de lucru care vizeaza problematica reconcilierii dintre viata de familie si cariera, pentru 100 de femei angajate in sistemul sanitar, inscrise in grupul tinta.
Atelierele de lucru au ca principal scop cresterea constientizarii angajatelor din sistemul sanitar cu privire la inegalitatile dintre femei si barbati existente in societate in general si in mod particular manifestarea acestora pe piata muncii si in sistemul medical.
Atelierele abordeaza intr-un mod dinamic si interactiv problematica reconcilierii dintre viata de familie si cariera, urmarind motivarea femeilor pentru a intelege problematica si a se implica in combaterea inegalitatilor, a discriminarilor si a prejudecatilor de gen in sistemul sanitar.
Pe baza informatiilor colectate pe parcursul atelierelor de lucru se va redacta un Ghid de bune practici – egalitate de sanse in sistemul sanitar care se va tipari in 1.500 de exemplare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți