18.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Cererile pentru Bani de liceu se primesc de la 15 septembrie

- Advertisement -

in anul scolar 2014-2015, Ministerul Educatiei Nationale continua derularea programului national de protectie sociala Bani de liceu, conform legislatiei in vigoare. Programului se adreseaza elevilor care urmeaza, la cursuri de zi, liceul sau invatamantul profesional – scoala de arte si meserii si anul de completare, program care consta in acordarea unui sprijin financiar lunar din sume alocate de la bugetul de stat. Calendarul de desfasurare a programului este:
15 septembrie-1 octombrie depunerea cererilor
1-23 octombrie efectuarea anchetelor sociale
1-27 octombrie centralizarea cererilor
28 octombrie afisarea pe internet a listei beneficiarilor
28 ocotmbrie-2 noiembrie depunerea contestatiilor
2-6 noiembrie rezolvarea contestatiilor
Potrivit regulamentului, beneficiari ai programului sunt elevii care se afla in intretinerea familiilor al caror venit brut lunar pe membru de familie realizat in ultimele 3 luni anterioare depunerii cererii este de maximum 150 lei, precum si elevii care beneficiaza de o masura de protectie ori aflati sub tutela sau curatela, in cazul respectarii conditiei de venit.
Sprijinul financiar se acorda pe perioada cursurilor scolare, inclusiv pe timpul pregatirii si sustinerii examenului de bacalaureat sau de diploma si pe perioada practicii in productie. Cuantumul sprijinului financiar este de 180 lei.
Anul trecut, la nivelul judetului s-au inregistrat 4.074 de elevi care au primit ajutorul financiar.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți