7.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

inca un primar ingroasa randurile migratorilor

- Advertisement -

Nicusor Siia, primarul comunei Radomiresti, ingroasa randurile migratorilor. Ales in 2012 sub sigla PNL, acesta a trecut in urma cu cateva zile la PSD. Motivatia pare sa fie una standard pentru toti cei care au schimbat partidul – o fac spre binele localitatii.
Contactat telefonic, edilul a confirmat trecerea la PSD.
Da, este adevarat, am trecut la PSD. Am devenit membru al acestui partid din data de 5 septembrie. Am facut acest pas spre binele comunei, avem proiecte care trebuie duse la indeplinire si am primit promisiuni ca vom fi ajutati. Ni s-a promis sprijin pentru un proiect pe ordonanta 28, a spus Nicusor Siia.
intrebat ce va face daca promisiunile nu se vor concretiza, in conditiile in care banii sunt destul de putini iar numarul primarilor PSD este foarte mare la nivel de judet, edilul a inceput sa rada: Ce sa facem, ne mutam la alt partid! Deocamdata traim cu speranta. Va dati seama cand ne-or vedea ai lor ca venim si noi sa ni se dea, cam ce-o sa iasa, a spus amuzat edilul.

Nicusor Siia este primul primar liberal care isi declara oficial adeziunea la PSD. Acestuia i se vor alatura cel mai probabil si cei sapte edili care dupa ruperea USL si-au anuntat trecerea cu sufletul in tabara social democrata. Desi la nivel declarativ o parte din acestia sustin ca se mai gandesc daca vor semna sau nu adeziunea, conducerea PSD pare convinsa ca ezitarile nu vor fi de durata.
Toti primarii PNL care si-au anuntat trecerea cu sufletul vor face acest pas, a declarat in urma cu cateva zile Marius Oprescu, prim-vicepresedintele PSD Olt.

De la intrarea in vigoare a ordonantei care legalizeaza traseismul politic timp de 45 de zile, pe plan local s-au mai inregistrat cinci treceri de la un partid la altul – consilierii locali PDL din Bals, a caror migrare a adus PSD-ului majoritate in CL Bals. Un alt partid avantajat de ordonanta pe plan local este PLR-ul, care a castigat prin Ioan Ciugulea o functie de consilier judetean.

Ordonanta care permite traseismul politic la nivelul administratiei publice locale a intrat in vigoare pe 3 septembrie, dupa publicarea in Monitorul Oficial. Timp de 45 de zile alesii locali pot opta, o singura data, pentru un alt partid decat cel pe a carui lista au fost alesi, fara sa-si piarda mandatul. Optiunea scrisa a fiecaruia se depune la secretarul unitatii administrativ teritoriale pentru care a candidat si trebuie sa fie insotita de un document din care sa reiasa ca alesul respectiv a fost acceptat de partidul catre care a migrat.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți