10.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Amenzi pentru parintii care nu-si trimit copiii la scoala

- Advertisement -

Oficialii din Ministerul Educatiei s-au gandit sa ia masuri drastice impotriva parintilor care nu-si trimit copiii la scoala. Astfel, parintii respectivilor copii ar putea fi penalizati cu sanctiuni sau munca in folosul comunitatii daca nu asigura copiilor accesul la educatie, pe durata invatamantului obligatoriu prevazut de lege. in acest sens, reprezentantii MEN au elaborat un nou Regulament de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar, aflat in dezbatere publica.
Potrivit documentului, parintele/tutorele legal instituit are obligatia de a asigura frecventa scolara a elevului in invatamantul obligatoriu si de a lua masuri pentru scolarizarea elevului, pana la finalizarea studiilor. Parintele/tutorele legal instituit care nu asigura scolarizarea elevului, pe perioada invatamantului obligatoriu poate fi sanctionat cu amenda cuprinsa intre 100 lei si 1.000 lei ori este obligat sa presteze munca in folosul comunitatii. Aceeasi sursa prevede ca, constatarea contraventiei si aplicarea amenzilor contraventionale se realizeaza de catre persoanele imputernicite de primar in acest scop, la sesizarea Consiliului de Administratie al unitatii de invatamant preuniversitar.
Pe langa aceste masuri, regulamentul mai spune ca parintele/tutorele legal instituit al elevului are obligatia ca, cel putin o data pe luna, sa ia legatura cu profesorul pentru invatamantul prescolar/profesorul pentru invatamantul primar/profesorul diriginte pentru a cunoaste evolutia copilului/elevului. Prezenta parintelui/tutorelui legal instituit va fi consemnata in caietul profesorului pentru invatamant prescolar, profesorului pentru invatamant primar, profesorului diriginte cu nume, data si semnatura.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți