5.2 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ancheta ITM in cazul angajatului CAO incendiat de coleg se apropie de final

- Advertisement -

Au fost culese informatii de la diverse institutii spitalicesti, de la Institutul de Medicina Legala Mina Minovici , de la Parchet si urmeaza ca in perioada urmatoare sa incheiem ancheta. Avem deja o concluzie in acest caz, in sensul ca totul a pornit de la o gluma proasta a unui sef si s-a transformat intr-o tragedie. Sunt si ceva probleme de organizare a muncii. incercam sa stabilim daca au fost respectate instructiunile de prim-ajutor. (…) Mai avem cateva date de adunat si finalizam ancheta. Dosarul pe care noi il intocmim il vom inainta colegilor de la Inspectia Muncii de la Bucuresti si impreuna cu dumnealor se vor stabili sanctiunile care se vor aplica, a declarat Cristian Ungurenu, directorul Inspectoratului Teritorial de Munca Olt.

Incidentul in urma caruia angajatul CAO, Marian Dumitru, in varsta de 57 de ani, si-a pierdut viata s-a petrecut pe 11 august. Victima se afla in timpul serviciului, impreuna cu alti doi colegi, Dumitru Bostina si Gheorghe Ivana, cand a fost stropit cu alcool sanitar si apoi incendiat de catre unul dintre acestia.
La data de 11 august 2014, in jurul orei 15:00, in urma unui conflict spontan, petrecut in timpul serviciului, in incinta SC CAO SA Slatina, inculpatul B.D.M., in varsta de 41 de ani, s-a deplasat cu o bricheta in mana catre victima D.M., in varsta de 57 de ani, pe care a aprins-o in apropierea acestuia, in zona picioarelor, incendiind-o pe victima, care, anterior fusese stropita, in gluma, cu spirt medicinal de catre numitul I.G..in urma acestei actiuni, victima D.M. a luat foc, fiind stins de catre mai multi colegi, ulterior fiind transportata la spital, unde a decedat la data de 18.08.2014, moartea intervenind din cauza leziunilor suferite, arsuri de gradul II-III, pe circa 30% din suprafata corpului, preciza un comunicat de presa al Parchetului de pe langa Tribunalul Olt.
in urma incidentului, Dumitru Bostina, cel care l-a incendiat pe barbat, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, fiind acuzat de savarsirea infractiunii de omor. Barbatul care a stropit victima cu spirt, Gheorghe Ivana, a fost audiat de procurori in calitate de martor.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți