14.1 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

incepe rejudecarea medicilor Iancu si Tusciuc

- Advertisement -

Curtea de Apel Craiova a decis, la inceputul lunii aprilie, sa desfiinteze sentinta prin care cei doi medici erau condamnati de Judecatoria Slatina la inchisoare cu executare si plata unor despagubiri, dosarul fiind trimis spre rejudecare la instanta de fond.
Medicii Paul Iancu si Mircea Tusciuc au fost condamnati in iulie 2013 la inchisoare cu executare, primul primind o pedeapsa de doi ani de inchisoare, iar cel de-al doilea o pedeapsa de doi ani si opt luni de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa. Totodata, fiecare medic a fost obligat sa plateasca cate 3000 de lei – daune materiale si cate 40.000 de euro – daune morale, pentru fiecare dintre parintii copilului decedat. De asemenea, societatea cu care cei doi medici aveau incheiate asigurari in caz de malpraxis a fost obligata la plata a 4500 lei daune materiale si 30.000 de euro daune morale catre fiecare dintre parintii minorului.

Medicii Paul Iancu si Mircea Tusciuc au fost trimisi in judecata in 2012 de catre procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova. Potrivit rechizitoriului, la data de 23.05.2010, in timp ce se afla in exercitarea atributiilor de serviciu, medicul ortoped Paul Iancu nu a examinat corespunzator pe minorul Cristian Grigore, in varsta de 9 ani, care se prezentase pentru ingrijiri medicale cu ambulanta, stabilind, in mod eronat diagnosticul. Totodata, medicul chirurg pediatru Mircea Tusciuc nu a acordat ingrijirile medicale necesare minorului pe perioada internarii si a decis, in mod inoportun, externarea pacientului pe 26.05.2010.
Copilul a fost adus insa in aceeasi seara inapoi la spital, in stare grava, decedand a doua zi. Pacientul a fost reinternat in aceeasi seara, iar in dimineata urmatoare inculpatul a decis amputarea membrului superior al minorului, insa din cauza complicatiilor intervenite, acesta a decedat la 27.05.2010. Raportul de expertiza medico-legala intocmit in cauza a concluzionat faptul ca decesul minorului s-a produs urmare a modului necorespunzator de stabilire a diagnosticului de catre cei doi inculpati, acordarea unor ingrijiri medicale neadecvate, nediagnosticarea in timp util a complicatiilor tanato-generatoare, a lipsei de supraveghere atente si corecte a bolnavului la internare si pe perioada internarii, preciza un comunicat de presa al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți