11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Pacientii dializati din Olt, primii intrati in posesia cardurilor nationale de sanatate

- Advertisement -

Respectivele carduri personalizate pentru pacientii permanenti din centrele de dializa din judet au ajuns la CAS Olt in mai. Potrivit reprezentantilor institutiei, din totalul de 154 de carduri primite, o parte au fost returnate CNAS din diverse motive.
Din cele 154 de carduri care ne-au fost transmise s-au distribuit catre pacienti 122 de carduri. Titularii cardurilor nedistribuite fie erau decedati, fie erau din alte judete. Cardurile titularilor decedati, transferati sau care au optat pentru un centru de dializa din alt judet sau care cuprind date personalizate gresite au fost returnate la CNAS. Totodata, predarea-primirea cardurilor nationale intre casele de asigurari de sanatate si titularii acestora s-a efectuat pe baza unui proces-verbal semnat de ambele parti. Un reprezentant al CAS s-a deplasat la sediul centrului de dializa, conform programarilor stabilite in prealabil cu acesta, pentru a inmana cardurile activate odata cu prezentarea pacientilor la unitatea respectiva. Furnizorii de servicii medicale de dializa au activat cardurile nationale predate titularilor la prima prezentare a acestora la centrul de dializa pentru efectuarea tratamentului medical, a precizat Constanta Coteneanu, purtatorul de cuvant al CAS Olt.

Obligatiile dializatilor

Persoanele asigurate au obligatia prezentarii cardului national in vederea acordarii serviciilor de catre furnizorii de servicii medicale de dializa aflati in relatii contractuale cu CAS. Pacientii vor prezenta cardul furnizorului de servicii de dializa inaintea fiecarei sedinte, avandu-se in vedere functionalitatile acestuia in cadrul procesului de implementare. Decontarea serviciilor medicale de dializa se realizeaza potrivit dispozitiilor legale in vigoare.
in cazul pierderii sau deteriorarii cardului national din motive imputabile asiguratului, se va elibera un duplicat in baza unei cereri depuse de acesta la CAS; asiguratul va suporta cheltuielile aferente producerii si distributiei cardului.
Potrivit oficialilor din Ministerul Sanatatii, pentru celelalte categorii de asigurati cardurile vor ajunge dupa data de 20 septembrie, prin Posta Romana.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți