10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cardurile de sanatate ajung la asiguratii olteni dupa 23 septembrie

- Advertisement -

Conform contractului-cadru, CN Posta Romana va distribui la nivel national in urmatorii patru ani un numar de aproximativ 13,6 milioane de carduri de asigurari sociale de sanatate. in lunile septembrie si octombrie vor fi distribuite cardurile tiparite pentru 12,5 milioane de asigurati. in urmatorii patru ani se va continua tiparirea si distribuirea cardurilor pentru persoanele care vor implini varsta de 18 ani si/sau vor dobandi calitatea de asigurat.
Documentul va veni insotit de o scrisoare de informare a asiguratului. Potrivit reprezentantilor CAS, Posta Romana va livra cardurile nationale cu confirmare de primire in termen de 20 de zile de la preluare, la locuinta fiecarui asigurat, in baza cartii de identitate si a semnaturii de primire.
La nivelul judetului Olt se vor distribui 244.688 carduri. in cazul in care asiguratul nu va fi gasit de distribuitor, dupa ce acesta va face dovada ca a mers la domiciliul asiguratului de doua ori pentru a preda personal destinatarului cardul de sanatate, distribuitorul va returna cardul de sanatate la sediul CAS in termen de 10 zile ulterioare termenului afectat livrarii. Dupa acest termen, asiguratul isi poate ridica propriul card de sanatate de la casa de asigurari in evidenta careia se afla. in judetul Olt, primele carduri vor fi preluate de la Imprimeria Nationala in data de 23 septembrie, a spus Constanta Florea, purtatorul de cuvant al CAS Olt.
De anul viitor, toate serviciile medicale vor fi validate si decontate doar in baza cardului national de sanatate. El este codul de acces pentru toate sistemele informatice ale CNA, contine datele de identificare ale asiguratului si va deveni instrumentul de confirmare a prestarii tuturor serviciilor din sistem.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți