10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Conditiile de lucru de pe santiere, verificate de inspectorii ITM

- Advertisement -

Numarul mare de accidente de munca din ultimii ani inregistrat la nivel de tara, precum si gravitatea acestora a fost factorul determinant pentru continuarea si intensificarea actiunilor de verificare a modului in care se respecta cerintele minime de securitate si sanatate in munca la lucrarile din domeniul constructiilor, campanie dispusa de Inspectia Muncii in toate judetele tarii.
Printre obiectivele campaniei se numara cresterea gradului de constientizare a angajatorilor si lucratorilor din domeniul constructiilor in ceea ce priveste respectarea prevederilor legale referitoare la securitatea si sanatatea in munca, avand obiectiv declarat instaurarea starii de bine la locul de munca, cu consecinte benefice in plan social si profesional; diminuarea consecintelor sociale si economice negative care deriva din nerespectarea prevederilor legale mentionate de catre angajatorii din domeniul constructiilor. Totodata, inspectorii de munca vor verifica daca angajatorii respecta cerintele legale in domeniul securitatii si sanatatii in munca la santierele temporare si mobile.
La nivelul judetului Olt, mai multi angajatori care activeaza in acest domeniu au fost deja sanctionati de inspectorii ITM.
Campania este in desfasurare incepand cu luna aprilie 2014, iar in trimestrul II au fost verificati 16 angajatori si s-au dispus 24 masuri. Pentru neconformitatile constatate de inspectorii de munca la fata locului (amenajare santier, montaj schela, montaj parapeti) au fost sanctionati 13 angajatori (21 avertismente si 3 amenzi in valoare de 21.000 lei). in luna septembrie se vor desfasura controale care vor avea ca scop verificarea masurilor dispuse anterior si a modului in care angajatorii au inteles sa desfasoare activitatea de constructii in conditii de deplina siguranta pentru lucratori, a precizat Cristian Ungureanu, inspectorul sef al ITM Olt.
Rezultatele actiunii vor fi analizate de un grup de lucru constituit la nivelul Inspectiei Muncii Bucuresti; ulterior, va fi intocmit un raport la nivel national in care se vor analiza rezultatele actiunii, precum si efectele pe care actiunea le-a produs in domeniul de activitate economica verificat.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți