36.2 C
Slatina
sâmbătă,20 iulie,2024

Ultimele Articole

Ministerul Sanatatii a aprobat toate dosarele de tratament in strainatate

- Advertisement -

Pacientii cu afectiuni grave pot deconta, prin bugetul Ministerului Sanatatii, costul operatiilor sau tratamentului, la recomandarea comisiilor de specialitate teritoriale.
Procedura se adreseaza doar tratamentelor care nu pot fi efectuate in tara, si nu pot fi decontate in baza formularelor europene dedicate serviciilor medicale incluse in pachetul de servicii de baza.
Ministerul Sanatatii a alocat pana in prezent 10,6 milioane de lei pentru aceste tratamente, aprobate de Comisia din Ministerul Sanatatii.
La rectificare am aprobat fondurile necesare – circa 6 milioane de lei, si vom aloca in continuare sumele necesare in functie de dosarele pe care le vom primi si pentru ultimul trimestru al anului, astfel incat sa nu mai existe sincope in derularea acestei activitati, precizeaza ministrul Nicolae Banicioiu.
Costurile necesare pentru aceste operatii sunt extrem de ridicate si nu sunt incluse in pachetul de baza al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.
De exemplu, costul pentru efectuarea unui transplant pulmonar este de 120.000 de euro, costul pentru o terapie radioizotopica se ridica la 12.000 de euro, iar chimioterapia intraperitoneala, care nu se poate face in Romania, cu interventie chirurgicala pentru cancer de colon, se ridica la 27.000. Aceste costuri sunt finantate integral din bugetul Ministerului Sanatatii, se mai mentioneaza in comunicat.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți