10.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Primarul Slatinei, in vizita la unitatile de invatamant inaintea noului an scolar

- Advertisement -

Elevii revin de lunea viitoare in salile de clasa, iar scolile trebuie sa fie pregatite sa le asigure toate conditiile necesare. Lucrarile incepute in unele scoli din oras sunt pe final, si ca sa se asigure de acest lucru, primarul Minel Prina a facut miercuri cateva vizite la unitatile de invatamant slatinene.
Am vizitat scolile si am vazut ca toti directorii s-au miscat bine; am avut ceva emotii la Minulescu, fiindca am preluat corpul de clasa de la facultate si a trebuit sa facem niste modificari. Lucrarile au fost executate, iar pe 15 septembrie totul va fi in regula. Din ce am vazut sunt foarte mici probleme. La scoala generala nr. 3 sa spunem ca ar fi o problema mai mare, anume ca nu s-au finalizat lucrarile la grupurile sanitare, dar suntem destul de avansati si acolo, si in septembrie se vor finaliza. in rest, probleme foarte mici. Ma intereseaza si aspectul curtilor, la unele mai e de lucru, altele sunt destul de bine. Din punct de vedere financiar, cu salariile nu sunt probleme, toate unitatile au repartizate fondurile in acest sens, mai ramane – pentru ne-am intins putin mai mult – la Alexe Marin sa alocam resurse financiare, a explicat Prina.

Discutii cu Politehnica Bucuresti

Tot miercuri, edilul a fost si la Alro, unde a stat de vorba cu managerul unitatii. in urma vizitei, concluzia a fost aceea ca e nevoie de oameni pregatiti pe anumite segmente ale industriei, iar pentru acest lucru, primarul vrea sa convinga Politehnica din Bucuresti sa vina la Slatina cu cateva facultati. Cursurile ar urma sa se desfasoare in corpul de cladire al Liceului Ion Mincu, acolo unde primaria va investi fonduri pentru reabilitare si dotare.
Toate investitiile la Liceul de Constructii vor fi facute de Primaria Slatina, tocmai de aceea vreau sa am discutii cu unele facultati. Astazi, mergand in vizita la Alro, mi s-a spus ca aceasta uzina are nevoie de automatisti. Vreau sa port discutii cu anumite facultati ale Politehnicii din Bucuresti si sa vedem ce putem aduce in Slatina astfel incat sa cream un pol al Politehnicii si aici. Mi-as dori foarte mult lucrul acesta, pentru parinti ar fi un avantaj foarte mare, si pentru industrie la fel. Aflu cu placere ca o parte din absolventii 2014 si-au gasit de lucru la Alro, o societate care a trecut printr-o perioada foarte grea. Am vrut sa vad care e pulsul, care e ritmul de lucru, si am fost surprins placut fiindca am vazut optimism si zambet pe buze. in perioada urmatoare voi merge pe la toate unitatile industriale de pe platforma slatineana. Vreau sa aflu cum vad ei ca merg lucrurile in Slatina si sa le ascult doleantele, a mai spus primarul slatinean.

Minulescu, in casa noua din 15 septembrie

Poate cel mai castigat liceu din oras este Ion Minulescu, unde din 15 septembrie elevii de gimnaziu vor invata in corpul de cladire care a fost inchiriat Universitatii din Pitesti. Un numar de opt clase de-a V-a, a VI-a si a VII-a vor invata aici in conditii dintre cele mai bune. De extindere va beneficia in urmatorul an si scoala Eugen Ionescu.
Cursurile facultatilor din cadrul Universitatii din Pitesti se vor desfasura la Minulescu si anul acesta; desi avem nevoie foarte urgenta de aceste clase nu putem sa-i dam afara. Trebuie sa gasim solutii, si ma bucur ca doamna director le-a gasit deja. Vom incepe lucrarile la un nou imobil, astfel incat sa putem crea inca 12 sali de clasa pentru liceu, si apoi sa vedem de cate mai avem nevoie, astfel incat marea majoritate a elevilor sa invete de dimineata. Acest aspect incercam sa-l remediem si la scoala Eugen Ionescu, acolo unde nu ar fi probleme asa mari, dar spatiul e foarte mic si ar fi nevoie de mansardare, a declarat Prina.
Cea mai importanta modificare a fost asigurarea salilor de clasa pentru invatamantul gimnazial in vechiul corp al facultatii, care de fapt apartinea liceului nostru. Aici sunt trei amfiteatre foarte mari, putin utilizate in ultimii ani, motiv pentru care ne-am gandit sa le valorificam mai bine, compartimentandu-le pe fiecare in cate doua clase ca sa putem sa intram cu clasele gimnaziale a V-a, a VI-a si a VII-a. Sunt foarte luminoase, mari, asigura toate conditiile. Ne-am straduit sa facem acest lucru destul de tarziu pentru ca nu am avut de la inceput toate aprobarile, dar in final sunt bucuroasa ca am reusit si incepem anul scolar cu copiii de gimnaziu in aceste clase noi, a spus si Aurelia Cotosman, directorul CNIM.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți