19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Minore sechestrate la Caracal pentru placerile americanilor

- Advertisement -

O retea de infractori din Caracal, care se ocupa cu traficul de persoane, a fost destructurata miercuri de procurorii DIICOT Olt si politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate. Mai exact, membrii gruparii, sapte la numar, racolau minore pe care le obligau sa se prostitueze in schimbul unor sume de bani, pe care, ulterior, acestia si le insuseau.

Victimele, dintre care noua minore, erau sechestrate intr-un apartament de pe raza orasului Caracal, de unde au fost eliberate chiar de mascati. in total, 46 de persoane, traficanti dar si clienti, au fost ridicati si dusi la sediul DIICOT pentru audieri. De mentionat ca printre persoanele aduse la audieri s-a numarat si Adrian Zaharia, fost director al Cancelariei prefectului in 2009. De asemenea, surse din randul anchetatorilor au precizat ca de serviciile tinerelor racolate ar fi beneficiat si americani din baza de la Deveselu.

Procurorii DIICOT Olt impreuna cu politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate (S.C.C.O.) Olt au efectuat miercuri dimineata opt perchezitii pe raza municipiului Caracal, la domiciliile a sapte persoane, membri ai unei grupari care avea ca principala activitate infractionala recrutarea de persoane de sex feminin in scopul exploatarii lor sexuale, prin folosirea de violente, amenintari, induceri in eroare, lipsiri de libertate.
Anchetatorii spun ca gruparea a fost constituita din noiembrie 2013, iar tinerele pe care infractorii le-au sechestrat si le-au obligat sa se prostitueze, 13 la numar, din care noua cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani, erau tinute intr-un apartament din Caracal, care avea obloane din lemn masiv la geamuri si era bine pazit de membrii grupului infractional, ca nu cumva victimele sa incerce sa fuga.
in data de 10 septembrie 2014, sub coordonarea procurorilor DIICOT -BT Olt, politistii SCCO Olt au efectuat opt perchezitii pe raza municipiului Caracal, la domiciliile celor sapte membri ai gruparii, precum si la locatia in care erau tinute sechestrate victimele. sase dintre victime au fost gasite la perchezitiile efectuate in doua dintre locatiile folosite pentru prostitutie, trei dintre acestea fiind gasite chiar in apartamentul in care tinerele erau tinute captive, precizeaza un comunicat de presa al DIICOT.
De asemenea, din investigatii mai rezulta ca fetele erau exploatate sexual si in alte locatii din judetul Olt si judetele limitrofe, in care erau duse sub paza stricta, fiind apoi readuse si sechestrate in apartamentul sigilat cu obloane.
Prestatiile sexuale aveau loc in schimbul unor sume de bani sau alte foloase patrimoniale insusite de membrii grupului infractional organizat, gruparea obtinand peste 30.000 de euro din traficarea celor 13 victime, mai spun procurorii DIICOT.
in total au fost puse in executare 46 de mandate de aducere, printre persoanele audiate de procurorii DIICOT Olt numarandu-se nu doar membrii gruparii, ci si 27 de barbati suspectati ca au beneficiat de prestatiile tinerelor obligate sa se prostitueze, savarsind astfel infractiunea de folosire a serviciilor unei persoane exploatate. Printre cei care au beneficiat de serviciile tinerelor sechestrate s-au aflat si americani din baza de la Deveselu, sustin surse din randul anchetatorilor.
De mentionat ca printre persoanele aduse la audieri s-a numarat si Adrian Zaharia, fost director al Cancelariei prefectului de Olt in 2009.
Lider al gruparii de traficanti era Mirel Gerald Toila, iar din retea mai faceau parte Mioara Dumitrache, Adrian Stan, Nicolae Trusca, Ion Simion, Daniel Bogdan – zis Cocos si Nelu Claudiu teculescu, ultimii doi nefiind la prima fapta de acest gen. in 2012, acestia au fost trimisi in judecata pentru proxenetism si trafic de minori, victime ale retelei de atunci fiind cateva zeci de eleve de la doua licee din Caracal. Dosarul se afla inca pe rolul instantei.
Membrii gruparii sunt acuzati de savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, lipsire de libertate in mod ilegal, trafic de persoane, trafic de minori si proxenetism.


- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți