10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Atentie la infractorii care se dau drept angajati CEZ

- Advertisement -

Infractorii se prezinta drept angajati ai companiei si cer sa li se permita accesul in locuinta pentru citirea contorului electric, motivand ca aceasta activitate este necesara pentru regularizarea consumului de energie electrica. Apoi, escrocii solicita diverse sume de bani sub pretextul ca acestea reprezinta contravaloarea serviciilor prestate. De asemenea, profitand de neatentia victimelor sustrag diverse bunuri sau sume de bani.
Pentru a nu cadea victime ale unor astfel de inselaciuni, reprezentantii CEZ Romania recomanda tuturor consumatorilor de energie electrica din Oltenia sa legitimeze orice persoana care declara ca este angajat CEZ sau Adrem Invest si sub pretextul verificarii contorului sau al deconectarii solicita achitarea unor sume de bani fara chitanta, care ar reprezenta contravaloarea serviciilor energetice prestate de distribuitorul sau furnizorul de energie electrica sau doreste sa intre in casa pentru citirea sau verificarea contoarelor de electricitate.
Reamintim tuturor consumatorilor ca orice angajat al Grupului CEZ in Romania sau Adrem Invest este obligat sa prezinte legitimatia de serviciu atunci cand se prezinta la domiciliul consumatorului pentru a citi contorul electric sau pentru a efectua alte servicii energetice.
Citirea contoarelor se face de regula in zilele lucratoare ale saptamanii, fiecare client fiind alocat unei anumite unitati (ruta) de citire , de regula unul sau mai multe blocuri/sate, si unei anumite perioade de citire. in situatia in care contorul electric se afla la limita de proprietate, clientul nu este solicitat de delegatul CEZ pentru citirea indexului. De asemenea, mentionam ca angajatii CEZ sau Adrem Invest nu sunt autorizati si nici nu trebuie sa solicite sau sa primeasca in teren sume de bani de la clientii CEZ, informeaza un comunicat de presa al CEZ Romania.
Reprezentantii companiei mai precizeaza ca incasarea facturilor de energie electrica si a oricarui alt tip de facturi pentru prestarea unui serviciu se face doar prin intermediul unitatilor bancare agreate, Posta Romana, sau punctelor de colectare amplasate la comercianti agreate, niciodata prin emiterea de facturi/chitante la domiciliul clientului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți