21.2 C
Slatina
sâmbătă,27 iulie,2024

Ultimele Articole

Traficantii de minore de la Caracal, retinuti de DIICOT

- Advertisement -

Membrii retelei de trafic de persoane de la Caracal au fost retinuti de procurorii DIICOT Olt, iar joi dupa-amiaza au fost prezentati Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile. Este vorba despre Mirel Gerald Toila, liderul gruparii, Mioara Dumitrache, Adrian Stan, Nicolae Trusca, Ion Simion, Daniel Bogdan – zis Cocos si Nelu Claudiu teculescu. Ultimii doi sunt inculpati intr-un alt dosar de trafic de personae aflat pe rolul Tribunalului Olt. in 2012, acestia au fost trimisi in judecata pentru proxenetism si trafic de minori, victime ale retelei de atunci fiind cateva zeci de eleve de la doua licee din Caracal.

Procurorii DIICOT Olt si politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate au efectuat miercuri, la Caracal, opt perchezitii la domiciliile celor sapte membri ai gruparii, acestia fiind suspectati ca racolau minore pe care le obligau sa se prostitueze in schimbul unor sume de bani, pe care, ulterior, si le insuseau.
Anchetatorii spun ca gruparea a fost constituita in noiembrie 2013, iar tinerele pe care infractorii le-au obligat sa se prostitueze, 13 la numar, din care noua cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani, erau tinute intr-un apartament din Caracal, care avea obloane din lemn masiv la geamuri si era bine pazit de membrii grupului infractional, ca nu cumva victimele sa incerce sa fuga.
sase dintre fete au fost gasite la perchezitiile efectuate in doua dintre locatiile folosite pentru prostitutie, trei dintre acestea fiind gasite chiar in apartamentul in care erau tinute captive.
De asemenea, fetele erau exploatate sexual si in alte locatii din judetul Olt si judetele limitrofe, in care erau duse sub paza stricta, fiind apoi readuse si sechestrate in apartamentul sigilat cu obloane. Potrivit anchetatorilor, membrii grupului infractional au obtinut peste 30.000 de euro din traficarea celor 13 tinere.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți