Pe langa cei cativa primari alesi sub sigla PDL in 2012 care oricum trecusera demult cu sufletul la PSD, democrat liberalii olteni au pierdut trei viceprimari dupa aparitia ordonantei 55, iar din cei 142 consilieri locali au mai ramas cu 98.
Dintre alesii locali care au profitat de aceasta ordonanta pentru a pleca spre alte formatiuni politice nu vom primi pe nimeni inapoi si, din punctul meu de vedere, toti cei care au plecat la alte partide ar trebui sa-si piarda mandatele. Asteptam sa vedem ce se intampla cu ordonanta, o decizie va fi luata la nivel central, a spus Siminica Mirea, co-presedintele PNL Olt.
O pozitie similara pe tema alesilor locali care au parasit partidul are si Gigel stirbu, celalalt co-presedinte al PNL Olt. Pe langa o serie de consilieri locali si doi consilieri judeteni, liberalii au pierdut 14 primari din cei 23 pe care ii aveau.
Sub nici o forma nu vor fi primiti inapoi, si-au descoperit adevarata dragoste politica, sa ramana acolo. Vom cere incetarea mandatelor , a spus stirbu. Acesta a mai precizat ca usile PNL Olt vor fi deschise numai pentru cei care nu au mai facut politica. Nu vrem sa devenim un partid de traseisti. Eu personal sunt impotriva primirii de membri de la alte formatiuni politice in PNL, a spus stirbu.
Ordonanta 55, care a permis timp de 45 de zile alesilor locali sa migreze spre alte partide fara a-si pierde mandatul, a fost respinsa de Camera Deputatilor, si urmeaza sa fie supusa votului si in Senat.
Mandatele alesilor migratori stau sub semnul intrebarii si dupa ce, saptamana trecuta, Camera Deputatilor a adoptat tacit o propunere legislativa de respingere a ordonantei 55. Proiectul prevede ca alesii locali care au optat pentru derogarile ordonantei sa-si piarda mandatul, for decizional fiind insa Senatul.
La nivel de judet, majoritatea migrarilor s-au facut spre PSD, insa exista si situatii in care alesii locali au optat pentru PLR, partid care nu exista inca oficial.
Usi inchise pentru traseisti
- Advertisement -
- Advertisement -