Concursul se adreseaza elevilor din clasele V-XII, si se desfasoara pe doua sectiuni. La sesiunea creatie literara, elevii vor realiza un eseu pornind de la o opera a dramaturgului Eugen Ionescu, al carei titlu va fi anuntat pe pagina de facebook a manifestarii si in unitatile scolare. Pentru nivelul I (clasele V-VIII), eseul va trebui sa aiba o dimensiune cuprinsa intre 1 si 3 pagini – daca este scris la calculator, si intre 2-5 pagini daca este scris de mana. Pentru nivelul de varsta II (clasele IX-XII), eseul trebuie sa aiba dimensiunea cuprinsa intre 3 si 5 pagini, scrise obligatoriu la calculator, cu font Times New Roman, caracter de 12, la 1 rand si 1/2.
Fiecare lucrare va contine in coltul din dreapta sus urmatoarele date: nume, prenume, clasa, unitatea de invatamant. Coltul va fi sigiliat de participant inainte de a trimite lucrarile. Acestea vor fi deschise dupa analizarea lor de catre membrii juriului. in partea superioara a primei pagini pe care este redactat eseul va fi trecut obligatoriu titlul acestuia ales de concurent, precum si nivelul de varsta pentru care concureaza (nivelul I sau II). Pe pagina de facebook, in perioada de evaluare vor fi postate doar eseurile, nu si numele autorilor acestora. Organizatorii nu isi asuma raspunderea pentru originalitatea creatiilor literare realizate de elevi, aceasta intrand in sarcina acestora sau a reprezentantilor legali, se arata in regulamentul competitiei.
in cadrul celei de-a doua sectiuni, de arta vizuala, elevii participanti vor avea la dispozitie un paragraf dintr-o opera a dramaturgului Eugen Ionescu, afisat pe pagina de facebook a manifestarii si in unitatile scolare, pe baza caruia vor realiza o creatie artistica-pictura, colaj sau grafica pe calculator, in care trebuie sa-si imagineze si sa exprime vizual ceea ce le sugereaza textul dat.
Plansele trebuie sa aiba o dimensiune de minim A4, sau, in cazul celor realizate pe calculator, sa aiba o rezolutie de 240 DPI, necesara unei tipariri de calitate. Fiecare lucrare va fi depusa in plic format A4 pe care va fi scris doar titlul creatiei alese de concurent si nivelul de varsta. in interiorul plicului mare va fi introdus un plic mic in care se va afla o eticheta cu numele si prenumele elevului, clasa si unitatea de invatamant. Plicul mic se va deschide la sfarsitul evaluarii de catre juriu. Pe pagina de facebook, in perioada de evaluare vor fi postate doar creatiile artistice, nu si numele autorilor acestora, se arata in acelasi regulament.
A inceput concursul Slatina. Acasa la Eugen Ionescu
- Advertisement -
- Advertisement -