20.3 C
Slatina
duminică,6 iulie,2025

Ultimele Articole

Cinci persoane au murit intoxicate cu monoxid de carbon

- Advertisement -

Bilant tragic al inceputului de an. Cinci persoane din judetul Olt au murit intoxicate cu monoxid de carbon in primele sapte zile ale lui 2015. Prima tragedie a avut loc pe 3 ianuarie, in orasul Bals, unde doi tineri, sot si sotie, in varsta de 31 si 26 de ani, au fost gasiti de vecini inconstienti, intr-un apartament de la etajul noua al unui bloc din localitate. Pompierii SMURD, personalul medical de la Serviciul de Ambulanta si echipajul de pe elicopterul SMURD Craiova au depus toate eforturile pentru readucerea la viata a celor doi tineri, dar din pacate manevrele de resuscitare nu au avut rezultat favorabil.

La numai o zi distanta, alte doua decese s-au inregistrat pe raza comunei Icoana. Un barbat in varsta de 76 de ani, din localitate, si un barbat in varsta de 60 de ani, din Slatina, venit in vizita la acesta, au fost gasiti inconstienti. Ginerele barbatului de 76 de ani a fost cel care a sunat la 112, la fata locului deplasandu-se un echipaj de la Serviciul de Ambulanta. Din pacate, cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru cei doi barbati, acestia fiind declarati decedati.

Ultimul eveniment nefericit a avut loc in seara zilei de 7 ianuarie, in comuna Parscoveni, sat Olari, unde un barbat de 65 de ani, din localitate, a fost gasit inconstient in locuinta. Echipajul de la ambulanta ajuns la fata locului a constatat ca barbatul era decedat de peste 48 de ore.
Din primele cercetari efectuate de organele de politie, in toate aceste cazuri se pare ca este vorba de intoxicatii cu monoxid de carbon emanat de sursele de incalzire defecte, neverificate sau improvizate.

Pentru a evita producerea de astfel de evenimente tragice, recomandam cetatenilor:
– informarea privind utilizarea corecta a surselor de energie;
– instalarea corecta, de catre persoane autorizate, a sistemelor de incalzire, precum si verificare periodica a acestora;
– verificare cosurilor, hornurilor si tevilor de evacuare, pentru a ne asigura ca au tiraj corespunzator;
– aerisirea frecventa a incaperilor, pentru a ne asigura ca exista ventilatie;
– supravegherea aparatelor neautomatizate care functioneaza cu flacara deschisa ( ex. aragazurile ). Utilizarea acestora ca surse de incalzire este interzisa!;
– verificare si curatarea cosurilor de fum de cel putin doua ori pe an, una dintre verificari trebuind sa fie efectuata inaintea inceperii sezonului rece si exclusiv prin intermediu persoanelor sau societatilor autorizate sa efectueze asemenea interventii, precizeaza un comunicat al ISU Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți