14.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

FC Olt, primul pas spre desfiintare

- Advertisement -

Comunicatul de presa

Facem cunoscut faptul ca, incepand cu viitoarea editie de campionat, clubul nostru se afla in imposibilitatea de a-si mai continua activitatea.

Acest lucru se intampla din cauza legislatiei proaste din domeniul sportului si a unor neconcordante legislative, fapt care a determinat imposibilitatea finantarii clubului atat de catre autoritatile locale cat si de mediul privat.

Concret, in urma controlului efectuat de AJFP Olt, in perioada 2009 – 2013 (clubul avea pe atunci denumirea ACS Aluminiu Alro Slatina) contractele fotbalistilor au fost reclasificate din conventii civile in contracte de munca, fapt care pe fondul vidului legislativ a dus la acumularea unor datorii in acea perioada, datorii preluate astazi de catre ACS FC OLT Slatina desi, la data respectiva, ele practic nu existau.

Clubul ACS FC OLT Slatina considera gresit calculul datoriei imputate si contesta decizia si raportul de inspectie emise de autoritatile fiscale locale intrucat exista mai multe neconcordante in aplicarea modului de calcul.

Deoarece din decembrie clubul nu a mai putut accesa fonduri de la autoritatile locale, intrucat Legea Nr. 350/ 2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general interzice alocarea de fonduri catre cluburile cu datorii, clubul a fost sustinut exclusiv din fonduri private si a ajuns in incapacitatea de a mai functiona, existand riscul ca nici actualul sezon sa nu mai poata fi incheiat.

Totodata vrem sa tragem un semnal de alarma ca oamenii de fotbal sa ia atitudine si sa se implice mai mult in rezolvarea unor astfel de cazuri intrucat exista multe alte cluburi aflate in situatia noastra din cauza legislatiei actuale. Daca nu se vor lua masuri, fotbalul profesionist, incet, incet, va disparea de la noi din tara.

in aceeasi ordine de idei, vrem sa ii asiguram pe toti iubitorii de fotbal de la noi din judet si nu numai, ca echipa de conducere a ACS FC OLT Slatina se va implica in continuare pentru a gasi solutii si a face in asa fel incat si pe viitor judetul nostru sa fie reprezentat de o echipa de fotbal in esalonul al doilea al fotbalului romanesc si, chiar si in Liga I.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți