3.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Melania Renghea, doi ani cu suspendare in procesul cu fostul sef al IPJ

- Advertisement -

in baza art 386 Cod procedura penala schimba incadrarea juridica a faptei pentru care a fost trimisa in judecata inculpata. in baza art 259 alin 1 V Cod penal cu aplic art 5 N Cod penal condamna pe inculpata Renghea Melania Celestina la pedeapsa de 2 ani inchisoare. in baza art.71 V Cod penal interzice inculpatei drepturile prev. de art. 64 lit. a teza a II-a si lit b Cod penal, cu referire la art 8 CEDO si cauza Sabou si Pircalab imporiva Romaniei pe durata excutarii pedepsei principale. in baza art. 86 indice 1 V Cod penal dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pe o durata de 5 ani ce constituie termenul de incercare pentru inculpata, stabilit in conditiile art. 86 indice 2 V Cod penal. in baza art 25 rap la art 397 Cod procedura penala obliga pe inculpata sa plateasca partii civile Voicu Ion suma de 50.000 lei reprezentand daune morale. Cu apel la Curtea de Apel Craiova in 10 zile de la comunicare, se precizeaza in incheierea instantei.
Politista a fost trimisa in instanta de catre procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Slatina dupa ce comisarul sef Ion Voicu, fostul sef al IPJ Olt, a depus o plangere penala impotriva ei pentru denunt calomnios.
in 2012, Renghea a depus la DIICOT Craiova o plangere pentru viol si santaj, in care erau mentionate numele sefului Politiei Bals, Ion sotea, al sefului Inspectoratului de Politie Olt, Ion Voicu si al prim-procurorului Parchetului de pe langa Judecatoria Bals, la care comisarul Gheorghe Barbu, fostul ei sef, ar fi dus-o pe politista pentru a intretine relatii sexuale cu ei. in urma scandalului, comisarul sef Ion Voicu dar si cei doi adjuncti ai sai, comisarii sefi Valerian Iliescu si Emilian Mladin, si-au pierdut functiile. inca de la inceput fostul sef al IPJ Olt s-a declarat nevinovat, el precizand ca toate acuzatiile au fost pure inchipuiri ale politistei.
Melania Renghea sustine ca a patruns in biroul meu si eu am intretinut cu ea raporturi sexuale, ceea ce e ireal, e falsa imaginatie, o imaginatie a acestei politiste, care nu putea sa patrunda la mine in birou, ca am si anticamera in care se aflau ofiteri, cu probe. Sustine ca a venit cu domnul Barbu iar acest lucru nu s-a intamplat, ea cu domnul Barbu la mine in birou. Toate sunt pure inchipuiri. Nu credeam ca o politista cu o pregatire de doi ani poate sa conceapa asa ceva, o asemenea nascocire. Ancheta isi va urma cursul. Eu am depus si plangere penala la Parchet, iar in momentul in care se vor finaliza cercetarile sunt sigur ca o sa am castig de cauza, declara la vremea respectiva comisarul Voicu.


- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți