19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 2.000 de voluntari din Olt, implicati in campania Let’s Do It, Danube!

- Advertisement -

Campania a fost creata cu scopul de a educa si responsabiliza cetatenii Romaniei in ceea ce priveste curatenia apelor si in special a Dunarii, cea mai importanta apa curgatoare din tara. Prin intermediul training-urilor interactive sustinute de echipele locale Let’s Do It, Romania! si a caravanei de film documentar Dunarea, Amazonul Europei, campania de educare ecologica in scolile din judetele dunarene a implicat 10.389 de elevi, 950 dintre acestia fiind din judetul Olt. Acestia au invatat ce inseamna un comportament responsabil fata de mediu si care sunt lucrurile pe care le pot face, zi de zi, pentru a proteja planeta si a reduce poluarea, primind in acelasi timp si informatii despre fluviul Dunarea, fauna si flora pe care le gazduieste, precizeaza organizatorii evenimentului.
Campania de educare a continuat cu concursul de creatie Exploratorii Dunarii, in care 75 de elevi din judet au impartasit povestile lor cu Dunarea. 1.011 de lucrari au fost inscrise in competitia care a ales 31 de castigatori si a premiat si cele mai implicate trei scoli. Cinci dintre castigatori au fost din Olt, respectiv Cristian Draghici de la Liceul Teoretic Ion Gh. Rosca din comuna Osica de Sus, Andrada Odina si Adriana Buza de la scoala Gimnaziala Ianca, Mihaela Bianca Silea de la scoala Gimnaziala Nr. 3 Caracal si Iliana Cancea de la scoala Gimnaziala Izbiceni.
De asemenea, Let’s Do It, Danube! a insemnat si doua actiuni de curatare a malurilor Dunarii: prima dintre ele, organizata pe 21 martie, cu ocazia Zilei Internationale a Apelor, dedicata elevilor, iar cea de-a doua, pe 27 iunie 2015, in apropierea Zilei Internationale a fluviului. La actiunile de curatenie au participat 9.042 de voluntari, care au strans 12.500 de saci cu deseuri. 979 dintre voluntari au fost din judetul Olt. Campania se va incheia cu o tabara organizata in luna august in Delta Dunarii, in care 20 de elevi si sapte cadre didactice vor lua parte la activitati cu rol educativ legate de mediu si de adoptarea unui comportament responsabil fata de natura. Patru elevi si un profesor din judet participa la aceasta tabara. Este vorba de trei elevi de la Liceul Teoretic Ion Gh. Rosca Osica de Sus – Gabriel Osiceanu, Patricia Elena Panicica si Diana Saca, plus un profesor, dar si de elevul Andrei Dovan de la scoala Gimnaziala Nr. 3 Caracal. Premiul a fost castigat de acestia ca urmare a concursului desfasurat on-line pe pagina de Facebook. Pe langa judetul Olt, celelalte judete implicate in proiectul Let’s Do It, Danube!, al carui partener a fost Kaufland Romania, au fost Caras Severin, Mehedinti, Dolj, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Tulcea si Constanta.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți