12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Salarii majorate la Consiliul Judetean

- Advertisement -

Hotararea privind cresterea salariilor cu 12% a fost adoptata in sedinta de joi a Consiliului Judetean. De salarii marite nu vor beneficia, deocamdata, angajatii DGASPC, cei din spitalele Slatina si Schitu, si cei ai Serviciului Judetean de Paza.
incepand cu data de 01.08.2015, se aproba cresterea salariala cu 12% pentru personalul din aparatul de specialitate si din aparatul permanent de lucru ale Consiliului Judetean Olt, din cabinetul presedintelui Consiliului Judetean Olt, precum si pentru personalul din unele institutii publice de sub autoritatea Consiliului Judetean Olt, respectiv: Biblioteca Judeteana ,,Ion Minulescu, Muzeul Judetean Olt, Ansamblul Profesionist pentru Promovarea Culturii Traditionale ,,Doina Oltului, scoala Populara de Arte si Meserii, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale si Cultural Olt, Directia Judeteana de Evidenta a Persoanelor Olt si Camera Agricola Olt, se precizeaza in hotararea adoptata de CJ.
Aceeasi sursa mentioneaza ca in institutiile pentru care s-a propus majorarea de 12% nivelul de salarizare este la nivelul lunii decembrie 2009, niciunul din actele normative privind salarizari ulterioare nepermitand majorarea lor pana la aparitia OUG 27/2015, in timp ce angajatii din cadrul DGASPC Olt, precum si cei din spitalele Slatina si Schitu au beneficiat deja, de la 1 ianuarie 2015, de o crestere salariala in cuantum de 100 de lei, conform OUG 70/2014.
in hotararea CJ se precizeaza ca, la inceputul acestei luni, s-a solicitat Administratiei Finantelor Publice Olt suplimentarea nivelului maxim al cheltuielilor de personal astfel incat majorarea salariala sa poata fi aplicata tuturor angajatilor.
De cresterea salariala de pana la 12% va beneficia si personalul din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Olt, Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, Spitalului de Psihiatrie Cronici Schitu Greci si Serviciului Judetean de Paza Olt, in masura in care nivelul maxim al cheltuielilor de personal se va suplimenta, in conditiile legii, si cu asigurarea resurselor financiare necesare acordarii acestor cresteri salariale, se arata in documentul mentionat.
Guvernul a adoptat, la finalul lunii iunie, o ordonanta care permite cresterea cu pana la 12% a salariilor angajatilor din administratia publica locala. Autoritatile administratiei publice locale pot stabili insa cresterea salariala doar daca cheltuielile de personal se incadreaza in limita bugetului aprobat si a plafonului stabilit de Ministerul de Finante.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți