12.3 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Locuitorii din Redea sunt pregatiti pentru schimbare!

- Advertisement -

Sunteti o prezenta foarte noua pe scena politica locala. Pentru cei care nu va cunosc, v-as ruga sa ne spuneti cateva lucruri despre dumneavoastra.
Sunt Speranta Petrache, am 43 de ani, sunt casatorita , am doi copii, sunt de profesie asistent medical si imi desfasor activitatea in cadrul Spitalului Municipiului Caracal. Am absolvit Facultatea de Drept Nicolae Titulescu a Universitatii din Craiova. Sunt noua pe scena politica, dar locuitorii comunei Redea ma cunosc foarte bine deoarece aici mi-am petrecut anii copilariei, adolescenta, aici mi-am intemeiat familia, sotul meu fiind tot redean.

Ce v-a determinat sa intrati in politica si de ce ati ales PNL?
Am decis sa intru in politica din dorinta de a schimba ceva pentru locuitorii din comuna Redea, o comuna cu potential foarte mare de dezvoltare dar care a ramas in urma timpului din cauza lipsei totale de interes a celor care au condus-o pana acum. Am inteles pe parcursul vietii ca nu este suficient sa critici ce nu fac altii bine, ci e mai sanatos sa te implici ca sa indrepti lucrurile.
Am ales Partidul National Liberal din convingere pentru valorile si principiile liberale, din admiratie, ca simplu spectator pana acum, al domnului Mircea Ionescu Quintus si apoi al domnului Klaus Iohannis.

De ce si cand v-ati hotarat sa candidati pentru functia de primar al comunei Redea?
De-a lungul vietii mele am fost o invingatoare, am fost multumita de ceea ce am facut si intrarea mea in cursa pentru castigarea fotoliului de primar al comunei Redea este o provocare, mai ales ca imi doresc sa repun pe fagasul normal lucrurile facute anapoda in comuna mea. Am discutat cu familia mea si cu alti locuitori ai comunei Redea, la fel de nemultumiti de felul in care merg lucrurile aici, si am decis ca e momentul sa facem o schimbare. Ma bucur de o sustinere neasteptat de mare din partea concetatenilor mei si asta nu poate decat sa ma determine sa castig lupta asta in care m-am angajat.

Considerati ca locuitorii din Redea sunt pregatiti sa voteze o femeie in functia de primar?
Eu cred ca da, sunt pregatiti. Sunt pregatiti pentru schimbare din toate punctele de vedere. Cei care fac parte din echipa mea, si nu sunt putini la numar, nu mi-au indicat pana acum ca as avea vreo problema din faptul ca sunt femeie, ba din contra. si ei, ca si mine, vorbim mult cu oamenii din comuna si chiar am observat ca ma incurajeaza mai mult decat as fi crezut si cred in mine si in capacitatea mea de a gasi solutiile cele mai potrivite pentru Redea.

Numiti cele mai importante trei lucruri care va recomanda pentru functia de primar. Detaliati, va rog.
Sunt o persoana cu spirit intreprinzator, care se mobilizeaza si cauta resurse si solutii pentru a-si indeplini obiectivul pe care il are de atins. Mi-am dezvoltat, de-a lungul timpului, prin natura profesiei, abilitati de comunicare ce ma ajuta foarte mult in identificarea problemelor cu care se confrunta oamenii, ma ajuta sa le inteleg mai bine nevoile si sa-i ajut in gasirea solutiilor de rezolvare.
Nu in ultimul rand,respectul de sine si pentru semenii nostri este conditia fara de care nu putem evolua atat ca oameni cat si ca natiune.

Care sunt criteriile pe baza carora va veti selecta echipa de consilieri cu care intentionati sa mergeti la primarie?
in primul rand trebuie sa fie un etalon de moralitate, sa aiba studii superioare, sa fi demonstrat in viata lor ca sunt seriosi si responsabili in actiunile pe care le intreprind, sa fie de buna credinta, cum bine spune mama mea.
Iar oameni de felul acesta se gasesc deja in echipa cu care lucrez. ii veti cunoaste in curand.

Credeti ca in 2016 alegerile vor fi castigate de oameni cu proiecte sau de oameni cu bani? Argumentati, va rog.
Daca as fi considerat ca alegerile se castiga de oameni cu bani si nu de oameni cu proiecte, nu mi-as fi asumat niciodata o candidatura. Sunt mai mult decat convinsa ca in 2016 alegerile vor fi castigate de acea echipa care isi va construi campania electorala pe proiecte bine argumentate, sustenabile, nu pe minciuni, umilinta si santaj ca pana acum. Locuitorii din Redea sunt oameni inteligenti, sunt oameni umblati prin lume si au vazut si ei ca Redea arata ca dupa razboi in unele locuri si ca s-au ales de fiecare data cu vorbe si nu cu fapte. Eu vorbesc putin de obicei, dar fac mult. Asta e educatia, lectia de viata primita din familie, sa faci mai mult decat spui si sa lasi ceva in urma ta, iar eu asta vreau, sa demonstrez ca se poate si altfel si inca se poate bine de tot.

Care sunt, din punctul dvs de vedere, principalele greseli ale actualei administratii locale? Ce i se poate reprosa primarului in functie?

Nu reprosez nimic nimanui, pentru ca faptele vorbesc de la sine. Realitatea este cea care se vede si se simte in viata de zi cu zi a fiecarui locuitor al comunei Redea, dar strigatul de nemultumire nu este auzit de cei care gestioneaza si administreaza de 16 ani interesele comunitatii.

Daca maine ati deveni primarul acestei comune, care ar fi primul lucru pe care ati dori sa-l faceti?
As face o analiza foarte bine documentata a cheltuirii banului public si as prezenta in fata cetatenilor din Redea cum si pe ce le-au fost cheltuiti banii din impozitele si taxele lor. Acest lucru nu l-a facut nimeni niciodata, iar mie mi se pare normal si cinstit sa faci o dare de seama catre cei care ti-au acordat incredere sa le conduci destinele.

Ce mesaj doriti sa transmiteti locuitorilor comunei Redea?
Locuitorilor comunei Redea le multumesc ca m-au incurajat sa candidez si le transmit ca, impreuna cu ei si cu echipa mea, vom repune Redea la locul ei, adica in randul comunelor dezvoltate, curate, demne, din care sa nu mai plece tinerii sau unde sa le fie drag sa se intoarca celor plecati.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți