23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Decizie socanta a mamei copilei abuzata sexual

- Advertisement -

Pe langa copila de zece ani pe care o are dintr-o alta relatie, femeia mai are impreuna cu concubinul sau inca trei fete, cu varste cuprinse intre unu si sapte ani. Totodata, aceasta este insarcinata cu al cincilea copil. La ora actuala, mama si cei patru copii se afla intr-un centru maternal din municipiul Slatina, unde pot sta timp de un an. Dupa cele intamplate, femeia si fetita abuzata primesc consiliere psihologica. Chiar daca este constienta ca barbatul este agresiv si i-a abuzat sexual fetita, femeia este dispusa sa-l ierte – este tatal copiilor ei si ii ofera o locuinta unde sa stea.
Femeia a vorbit deschis cu reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Olt si le-a povestit calvarul prin care trece de cativa ani, alaturi de cel care ii este iubit. A batut-o de mai multe ori, iar acum a abuzat-o sexual si pe fiica lui vitrega. Chiar si asa, femeia si-a retras plangerea penala pe care a facut-o impotriva lui pentru lovire, si ar fi dispusa sa-l ierte si sa fie impreuna cu el, motivand ca nu are unde sa stea cu copiii. Ba, mai mult, crede ca acesta va regreta fapta comisa. socati de modul de gandire al femeii, reprezentantii DGASPC spun ca acesta va ramane fara copii daca va alege sa se intoarca la agresor.
Sub nicio forma copiii nu se vor intoarce sa locuiasca impreuna cu el. Victimele aleg sa ramana prada violentei domestice, din cauza faptului ca nu au unde sa mearga cu copiii. Facand si multi copii, nu pot sa mearga pentru a obtine ele, mamele, venituri si devin dependente financiar de agresori sau de alocatia copiilor, ceea ce nu este corect. Cel putin un an pot ramane la centru, unde urmeaza un program de consiliere. Noi vrem sa gasim o solutie, in ideea ca ea este o femeie care vrea sa faca treaba. Copiii pot beneficia de o masura intr-o cresa, intr-o gradinita cu program prelungit, intr-un centru de zi, la noi, pentru masa calda. Exista forme de after school sau centrul nostru de zi, cresele care au program pana dupa-amiaza. Daca ea se angajeaza intr-o croitorie, casiera sau vanzatoare, atunci va avea un venit. Cu alocatia complementara si cu alocatia copiilor va putea sa stea cu ei in chirie. Gasim solutii daca pe mama o consiliem si vrea sa faca ceva in acest sens, a precizat Radita Pirosca, directorul de la Protectia Copilului Olt.

Agresorul ramane dupa gratii

Sorin Valentin Iordache, barbatul care a abuzat-o sexual si a batut-o crunt pe copila de 10 ani, a fost arestat preventiv vinerea trecuta, fiind acuzat de savarsirea infractiunilor de viol, agresiune sexuala, violenta in familie si instigare la marturie mincinoasa. in fapt, in sarcina inculpatului s-a retinut ca in perioada august – septembrie 2015, in locuinta din comuna serbanesti, prin constrangere, a intretinut un act sexual oral cu persoana vatamata, in varsta de 10 ani, fiica concubinei acestuia. De asemenea, a agresat-o sexual, a agresat-o fizic, producandu-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare doua – trei zile de ingrijiri medicale. Totodata, pe parcursul cercetarii penale a instigat-o pe mama persoanei vatamate sa declare lucruri necorespunzatoare adevarului, se precizeaza intr-un comunicat de presa al Parchetului de pe langa Judecatoria Slatina. Inculpatul a contestat decizia arestarii preventive pentru 30 de zile, emisa de instanta de judecata slatineana, recursul judecandu-se marti la Tribunalul Olt. Magistratii olteni au respins contestatia formulata de acesta, ca nefondata, Sorin Valentin Iordache ramanand in continuare in arestul Politiei Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți