10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Daca alegatorii vor fi lasati sa decida singuri, primaria comunei Grojdibodu va fi a PNL-ului!

- Advertisement -

Pentru cei care nu va cunosc, v-am ruga sa ne spuneti cateva cuvinte despre dumneavoastra. Cine este Tudorel Nitulescu?
Am 61 de ani, de profesie sunt tehnician agronom, m-am nascut, am crescut si lucrat numai in comuna Grojdibodu, ca sef de ferma la fostul CAP Grojdibodu si 37 ani in administratia locala a comunei Grojdibodu in diferite functii publice. in prezent ma ocup de cultivarea pamantului alaturi de familie. Sunt casatorit, tatal a doi copii majori, o fata si un baiat.

Ce v-a determinat sa va alaturati echipei PNL Olt?
Am intalnit oameni deosebiti, ca Siminica Mirea, Gigel Stirbu, Ciucu Gheorghe, Ioana Gheorghita, Vilcu Gigi, iar in urma discutiilor purtate cu ei am decis sa ma alatur echipei PNL Olt.

Sunteti vehiculat drept potential candidat al PNL la Primaria Grojdibodu. S-a luat o decizie in acest sens, va bazati pe sprijinul organizatiei?
Da, am sprijinul organizatiei locale cat si a celei judetene a PNL Olt.

Alegerea primarului se va face dintr-un singur tur, aspect care pare sa-i avantajeze pe candidatii care sunt primari in functie. Credeti ca va reusi PNL sa obtina voturile necesare pentru castigarea primariei Grojdibodu?
Alegerea primarului din primul tur este intr-adevar un dezavantaj pentru cel ce vine, dar am curajul si speranta ca daca alegatorii vor fi lasati sa decida singuri, primaria comunei Grojdibodu va fi a PNL-ului.

Care sunt, din punctul dvs de vedere, principalele probleme cu care se confrunta localitatea? Ce spun oamenii cu care stati de vorba, ce reprosuri aduc actualei administratii locale?
Comuna Grojdibodu are oameni vrednici si muncitori. Este o comuna in proportie de 90% agrara. Ocupatia cetatenilor este cultivarea pamantului si cresterea animalelor. Actuala administratie locala a lasat pe ultimul loc aceasta preocupare a cetatenilor comunei, in sensul ca in iunie 2012 cand am plecat din functia de primar al comunei Grojdibodu am lasat o suprafata de 813 ha de izlaz comunal, in stare foarte buna, unde pasunau peste 3800 capete ovine si caprine, 420 de bovine si se recolta fan pentru toti crescatorii de animale din comuna Grojdibodu, dar ca la comanda primarul in functie impreuna cu consilierii locali sprijiniti de conducerea Prefecturii in 2-3 zile l-au distrus, trimitand o firma cu tractoare de mare capacitate, echipate cu discuri, fosta pasune aratand ca dupa razboi. in prezent este plina de maracini si crescatorii de animale mergand prin ea cad la tot pasul, datorita gropilor existente. De asemenea, am lasat sistemul de irigatii in functiune, reabilitat in anii 1997 – 2002 cu bani de la Banca Mondiala, pentru o suprafata de 2400 ha irigabile, pompe si motoare noi. in trei ani jumatate s-a ales praful, nu mai este nimic. Am avut in dotarea primariei 2 tractoare, 1 buldoexcavator, plug, disc, remorca, cisterna, presa balotat etc, in prezent sunt puse pe butuci. Ar fi multe de spus dar nu ne ajunge un ziar intreg. Domnul primar Iovancea a acaparat toata comuna. Primul lucru si-a pus sotia directoare la scoala Generala, dupa aceea si-a angajat cumnati, verisori pe diferite functii. A distrus investitiile realizate in anii anteriori si neamortizate, exemplu parcul, caminul cultural, terenul de sport etc.

Cum vedeti dvs dezvoltarea comunei Grojdibodu? Ce solutii sunt pentru rezolvarea problemelor?
Comuna Grojdibodu are oameni vrednici si muncitori, chiar daca ma repet. Grojdibodenii daca au apa de irigat si pasune unde sa-si pasuneze animalele sunt bogati. Sper ca din 2016 Guvernul Romaniei sa fie PNL, sa ne ajute cu irigatiile de care depind in mare masura recoltele ce se vor obtine de pe aceste terenuri care exista la Grojdibodu. Accesarea fondurilor europene sa se faca de cetatenii care muncesc efectiv pamantul, nu de primari, profesoare de orase sau bucuresteni care nici nu stiu unde este pamantul sau cu ce se mananca agricultura.
Am fost 20 de ani primar al comunei Grojdibodu, prioritatile mele au fost si vor fi:
-respectul fata de cetatean indiferent daca te-a votat sau nu te-a votat;
-drumuri bune atat pe timp bun cat si ploios;
-iluminat public in toata comuna;
-sprijin permanent agricultorilor si crescatorilor de animale;
-accesarea fondurilor europene pentru modernizarea drumurilor de expoatare din extravilanul localitatii;
-apa si canal;
-asfaltarea strazilor comunale.
Iar pentru guvernul PNL care va conduce Romania in perioada 2016 – 2020 prioritatile ar fi agricultura, sanatatea populatiei, educatia, siguranta populatiei.

Daca maine ar incepe campania electorala, ce mesaj le-ati adresa locuitorilor comunei?
Daca maine ar incepe campania electorala, le-as propune locuitorilor comunei Grojdibodu sa aiba incredere in cel care le-a stat alaturi la bine si la greu timp de 40 ani, si cand se vor duce la vot sa voteze dupa ce le dicteaza constiinta si nu dupa ce-i indeamna altii. Le urez locuitorilor comunei Grojdibodu multa sanatate si tot binele din lume. Asa sa ne ajute Dumnezeu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți