10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Nu avem voie sa ramanem indiferenti la opinia publica!

- Advertisement -

Tragedia din clubul Colectiv a generat o impresionanta reactie a societatii civile. Care este opinia dvs. pe acest subiect?

As vrea sa imi exprim mai intai toata compasiunea pentru cei care au suferit in incendiul de la Clubul Colectiv. Sunt cu sufletul alaturi de victime si de familiile lor. Le doresc tot binele din lume celor care sunt in spital in acest moment si, nu in ultimul rand, ma gandesc cu recunostinta, apreciere si adanca pretuire la cei care au ajutat la rezolvarea, cat s-a putut de bine, a situatiei de acolo, de la cadre medicale, societate civila, oameni care s-au aflat la fata locului si au dat o mana de ajutor. in alta ordine de idei, vreau sa va spun ca mie imi este foarte clar ca manifestarile care se desfasoara ca urmare a acestei tragedii sunt impotriva neglijentei, impotriva arogantei, impotriva coruptiei din administratie – indiferent daca vorbim de administratia centrala sau administratia locala. Este categoric un avertisment puternic pe care societatea civila din Romania il da clasei politice, il da societatii in ansamblul sau.

Se vorbeste despre alegeri anticipate. Considerati ca acestea sunt o solutie?

Nu cred ca este o surpriza pentru nimeni ca astazi Partidul National Liberal solicita alegeri anticipate. Pentru cei care nu sunt foarte preocupati de fenomenul politic, vreau sa spun ca PNL solicita acest lucru inca din ianuarie 2015.
Nu vreau sa reiau contextul in care s-a facut aceasta solicitare, dar cred ca astazi cel mai rezonabil lucru, cel mai echilibrat si cel care vine in asteptarea solicitarilor societatii civile nu este altceva decat solutia alegerilor anticipate printr-un acord politic. Am convingerea ca, de acum incolo, toti liderii politici responsabili au inteles cat de important este in acest moment sa nu ignoram sau sa ne facem ca nu intelegem care sunt solicitarile celor care protesteaza. si cred ca nu avem voie nici eu, nici alti colegi de-ai mei, sa ramanem indiferenti la opinia publica.

Ce parere aveti despre demisia lui Ponta?
Depunerea mandatului de prim-ministru si implicit pe cel al cabinetului sau reprezinta un gest de normalitate, tardiv, de altfel, facut de Victor Ponta, de departe cel mai controversat prim-ministru pe care l-a avut Romania. Din nefericire insa, depunerea mandatului sau de premier a venit din teama, ca urmare a tensiunii acumulate in strada, dupa tragedia din Colectiv. Mai devreme sau mai tarziu, Victor Ponta oricum ar fi iesit pe usa din dos a scenei politice.

In ultimele seri oamenii au strigat impotriva intregii clasei politice. Nu ar trebui facut un pas inapoi din partea acesteia?
Aceasta este varianta pe care o propune astazi PNL spre discutie tuturor factorilor politici decidenti din Romania, acest pas in spate. Pentru ca alegerile parlamentare anticipate inseamna de fapt un nou Parlament care are legitimitatea votului popular, inclusiv al celor care protesteaza seara de seara, dar nu numai. E nevoie de un restart in politica romaneasca.

Ce credeti ca urmeaza in zilele urmatoare ?
Importanta de acum inainte va fi atitudinea clasei politice, invatamintele pe care oamenii politici trebuie sa le traga din aceasta tragedie, astfel incat sa nu mai fie nevoie ca societatea sa iasa in strada pentru a-si manifesta revolta impotriva sistemului si a problemelor sale, asa cum s-a intamplat in mandatul Guvernului Ponta. Amintesc in acest context mitingurile pe subiectele Rosia Montana, gazele de sist, alegerile prezidentiale etc.
Romania are nevoie sa fie tratata corect de politicieni, astfel ca este foarte important ca urmatorul guvern sa fie format din oameni profesionisti si corecti. Doar in acest fel poate fi readusa linistea, ordinea si bunastarea pe care o merita populatia.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți