19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Vreau sa repun primaria in slujba cetateanului!

- Advertisement -

Domnule Muruga, nu sunteti o prezenta noua pe scena politica din Priseaca dar, pentru cei care nu va cunosc, v-as ruga sa ne dati cateva detalii despre dvs.
Sunt nascut si crescut in comuna Priseaca. Sunt casatorit, am 2 copii si o experienta in campul muncii de peste 30 ani in functii de conducere, iar in administratia publica locala am 4 mandate de consilier local si timp de doi ani am ocupat functia de viceprimar.

Spuneti-mi, va rog, care au fost motivele ce au stat la baza dizolvarii Consiliului Local?
in calitate de consilier local si viceprimar al localitatii Priseaca m-am straduit sa-mi respect juramantul depus, iar prin actiunile mele sa fac tot ce depinde de mine pentru binele locuitorilor. Asa incat, ori de cate ori am observat ca se comit abuzuri la nivelul Consiliului Local care afecteaza cetatenii din comuna, am luat atitudine. si ultima actiune a mea de acest fel a dus la dizolvarea consiliului local. Sa va explic: in mandatul 2008 – 2012, primarul comunei Priseaca a refuzat sa puna in aplicare o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila pe care o avea domnul Lutu Nicolae si care facea referire la repunerea acestuia in functia de viceprimar. Mai mult decat atat, primarul a constrans consilierii locali PSD sa nu mai participe la sedinte asa incat sa se poata dizolva consiliul local.
in actualul mandat, 2012 – 2016, acelasi primar al comunei Priseaca, nemultumit de unii consilieri din propriul partid care au luat atitudine fata de abuzurile comise in gestionarea banului public, a solicitat retragerea sprijinului politic tuturor celor care i se impotriveau si, datorita acestui fapt s-a dizolvat, din nou, consiliul local.

Ce v-a determinat sa alegeti Partidul National Liberal si sa continuati activitatea politica dupa cate s-au intamplat in administratia de la Priseaca?

Tot ceea ce s-a intamplat e posibil sa fi speriat pe multi, dar pe mine m-a indarjit sa lupt in continuare pentru apararea drepturilor cetatenilor din comuna mea. Nu sunt genul de om care sa renunte usor la principiile si obiectivele sale chiar daca, uneori, sunt piedici in respectarea si indeplinirea lor. Am ales Partidul National Liberal tocmai pentru principiile si valorile sale si, in aceeasi masura, pentru echipa pe care am gasit-o atat la nivelul comunei Priseaca cat si la nivel judetean. Am fost coleg in cadrul consiliului local cu consilierii pe care i-a avut Partidul National Liberal de-a lungul timpului si am constatat ca nu se abat de la reguli, ca respecta litera si spiritul legii, ca sunt intr-o permanenta lupta impotriva coruptiei si abuzurilor, asa incat alegerea mea a fost una usoara.

De ce si cand v-ati hotarat sa candidati pentru functia de primar?
M-am hotarat sa candidez ca sa indrept neregulile la care au fost supusi consatenii mei. Dar decizia finala am luat-o impreuna cu echipa PNL Priseaca, in urma unui sondaj de opinie care m-a plasat pe primul loc in randul preferintelor locuitorilor, carora le multumesc foarte mult pentru increderea acordata.

Care sunt, in opinia dvs, cele mai importante trei lucruri care va recomanda pentru functia de primar?
Experienta mea in administratia locala m-a facut sa inteleg ca functia de primar solicita seriozitate, responsabilitate, receptivitate la problemele cetatenilor, initiativa, corectitudine si transparenta in folosirea banului public. Modestia ma obliga sa spun ca acestea sunt principiile dupa care imi ghidez activitatea, care sper sa fie observate ca si calitati de locuitorii comunei Priseaca.

Care sunt criteriile pe baza carora va veti selecta echipa de consilieri cu care intentionati sa mergeti la primarie?
Tot experienta imi spune ca daca un primar nu are in consiliul local persoane bine pregatite, capabile sa initieze proiecte necesare pentru comuna, a castigat degeaba mandatul de primar. si iar ma vad nevoit sa fac precizarea aici ca in ultimii 8 ani nu s-a realizat nici un proiect, iar banii publici au fost cheltuiti in folosul direct al primarului si al acolitilor sai. Asadar, echipa mea de consilieri, pe care o s-o prezint cat de curand cetatenilor comunei Priseaca, va intruni toate conditiile necesare unei functionari optime a consiliului local.

Credeti ca in 2016 alegerile vor fi castigate de oameni cu proiecte sau de oameni cu bani? Argumentati, varog.
Cred cu toata taria ca alegerile locale din 2016 vor fi castigate de oameni cu proiecte. Nu va ascund faptul ca eu si echipa mea de la PNL lucram deja la astfel de proiecte si imediat ce terminam fundamentarea lor le vom prezenta cetatenilor din comuna noastra. Le spun, fara nicio retinere, tuturor concetatenilor mei ca banii folositi in campanile electorale de catre primarul actual nu este exclus sa fie chiar banii lor, pentru ca nu se explica de ce dumnealui a prosperat in timpul mandatelor si comuna noastra a saracit.
Nu este posibil ca o localitate cum este Priseaca, la 10 minute de mers cu masina de municipiul resedinta de judet, sa arate in anul 2015 la fel ca acum 25 ani.

Daca maine ati deveni primarul acestei comune, care ar fi primul lucru pe care ati dori sa-l faceti?
Primul lucru pe care vreau sa-l fac este sa repun primaria in slujba cetateanului, asa cum este firesc, si cum nu se intampla in momentul de fata. Apoi ma voi ingriji de recuperarea tuturor sumelor de bani care au fost constatate ca lipsa de catre Curtea de Conturi prin Decizia nr. 55 din 2013. Nu in ultimul rand, ma voi ingriji cu prioritate, alaturi de echipa de consilieri, sa facem un proiect pentru introducerea de apa si canalizare, lucruri vitale pentru noi, cetatenii comunei.

Ce mesaj doriti sa transmiteti locuitorilor comunei Priseaca?

stiu ca rabdarea lor a ajuns la limita superioara de suportabilitate si speranta ca se mai pot schimba lucrurile si pentru ei aproape a disparut, dar le spun ca voi face tot ce depinde de mine in primul rand sa schimbam actuala administratie, care nu mai merita sa conduca destinele acestei comune.
Apoi, daca dansii imi vor acorda mie votul lor, le spun ca nu voi actiona singur ci impreuna cu ei, pentru ca nu sunt genul care sa considere ca le stie pe toate, ma voi consulta cu cetatenii pentru toate proiectele importante din comuna. Cred ca Prin noi insine vom reusi sa readucem Priseaca in randul localitatilor civilizate si dezvoltate, asa cum merita.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți