10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

inchisoare pe viata pentru asasinul lui Cristi Galbenuse

- Advertisement -

Cei 18 ani de inchisoare la care fusese condamnat Gulie de Tribunalul Olt au fost considerati de magistratii Curtii de Apel Craiova o pedeapsa mult prea blanda pentru crima comisa cu sange rece.
Instanta doljeana a admis apelurile declarate de parchet si de familia sportivului ucis, si l-a condamnat miercuri pe Gulie la inchisoare pe viata.


Respinge apelurile declarate de inculpatii Gulie Florian, Ciuca Nelu Ilie si Ciuca Robert Marian ca nefondate. Admite apelurile declarate de Parchetul de pe langa Tribunalul Olt si partile civile Galbenuse Elena Catalina si Galbenuse Vasile. Desfiinteaza in parte sentinta penala apelata, pe latura penala si rejudecand, descontopeste pedeapsa rezultanta aplicata inculpatului Gulie Florian in pedepsele componente pe care le repune in individualitatea lor. in baza art. 188 alin. 1, art. 189 alin. 1 lit. h Cod penal, cu aplic. art. 41 alin. 1 Cod penal, condamna pe inculpatul Gulie Florian la detentiune pe viata si 5 ani pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit. a (dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice), b (dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat) si d(dreptul de a alege) Cod penal, pentru infractiunea de omor calificat asupra victimei Galbenuse Mihaita Cristian. (…) condamna pe acelasi inculpat la pedeapsa principala de 10 ani inchisoare si 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit. a, b si d Cod penal ca pedeapsa complementara, pentru tentativa la infractiunea de omor asupra persoanei vatamate Naidin Iulian. (…) condamna pe acelasi inculpat la pedeapsa de 2 ani inchisoare pentru infractiunea de tulburare a ordinii si linistii publice. (…) condamna pe acelasi inculpat la pedeapsa de 1 an inchisoare pentru infractiunea de port sau folosirea fara drept de obiecte periculoase. (…) contopeste pedepsele stabilite in pedeapsa cea mai grea, aceea a detentiunii pe viata si 5 ani interzicerea drepturilor prevazute de art. de art. 66 alin.1 lit. a, b si d C.p. ca pedeapsa complementara. (…) Mentine pedepsele aplicate inculpatilor Ciuca Nelu Ilie si Ciuca Robert Marian. Mentine restul dispozitiilor sentintei care nu contravin prezentei decizii, se arata in incheierea instantei. Decizia Curtii de Apel Craiova este definitiva.

Istoric
Sportivul Cristi Galbenuse, fost membru al lotului national de juniori de box, a fost ucis cu bestialitate in iulie 2014, fiind injunghiat in inima de catre Florin Gulie. Tanarul se afla impreuna cu sotia si cativa prieteni pe terasa barului Vintage din Slatina cand un grup de romi recalcitranti si-a facut aparitia in zona. Romii venisera pusi pe scandal iar rudele si prietenii sportivului spun ca acestia il cautau in mod special pe Cristi, cu care aveau conflicte mai vechi. intre sportiv si romi s-a iscat imediat o altercatie, sportivul fiind injunghiat de mai multe ori cu un cutit, una dintre lovituri, in inima, fiindu-i fatala.

Gulie a fost trimis in judecata pentru omor calificat in luna august a anului trecut. in iulie 2015, acesta a fost condamnat de Tribunalul Olt la 18 ani de inchisoare si la plata de daune morale in valoare de 100.000 de euro lui Vasile Galbenuse, tatal lui Cristi Galbenuse, si de 150.000 de euro fiului sportivului.
Cei doi complici ai sai, fratii Nelu Ilie si Robert Marian Ciuca au fost condamnati la opt ani si doua luni de inchisoare, respectiv cinci ani si sase luni-masura educativa de internare intr-un centru de detentie.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți