10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primul call-center national pentru victimele violentei domestice

- Advertisement -

Numarul la care pot apela victimele violentei domestice este 0800.500.333, o linie telefonica gratuita, la care operatorii vor raspunde non-stop. Acestia vor directiona persoanele care solicita sprijin catre 42 echipe de interventie, interinstitutionale si multidisciplinare, infiintate la nivelul celor 41 de judete si al municipiului Bucuresti.
Datorita masurilor aplicate de Ministerul Muncii, numarul persoanelor abuzate a scazut in 2015 fata de anul 2014, respectiv de la 11.598 la 9.014. Lansarea acestei linii gratuite ma va sprijini, in calitate de ministru, sa identific posibilele masuri si politici care vor contribui la reducerea in continuare a numarului de abuzuri, a declarat ministrul Muncii, Ana Costea, in deschiderea evenimentului de lansare a call-centerului.
Oficialul a incurajat totodata si cooperarea dintre autoritati, societatea civila si organizatiile neguvernamentale, astfel incat sa fie adoptate si aplicate cele mai bune masuri si politici pentru stoparea violentei domestice.
Linia telefonica a fost infiintata in cadrul proiectului START – O viata de calitate in siguranta!, derulat de ANES pentru a preveni si combate violenta domestica si traficul de persoane. Proiectul START – O viata de calitate in siguranta! urmareste dezvoltarea, la nivel national, a unor mecanisme, masuri, proceduri si instrumente aplicabile la nivel national care sa genereze beneficii pe termen lung pentru toate persoanele aflate in situatii de risc privind violenta domestic si traficul de persoane, se mai arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Muncii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți