10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Chinezu’, patru ani cu executare

- Advertisement -

Marian Lazar, zis Chinezu’, a fost trimis in judecata de procurorii DNA la finalul anului 2014, pentru trafic de influenta.
La data de 11 ianuarie 2013, dupa discutii preliminare avute anterior (sfarsitul lunii decembrie 2012-inceputul lunii ianuarie 2013), inculpatul Lazar Marian a pretins de la un martor denuntator suma de 50.000 de euro, sustinand ca are influenta asupra unei persoane importante din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova. in schimbul remiterii sumei de mai sus, inculpatul a promis ca poate obtine pentru martorul denuntator, inculpat intr-un dosar penal al acelei unitati de parchet, o solutie favorabila de netrimitere in judecata. in aceste circumstante, inculpatul Lazar Marian a primit de la martorul denuntator suma de 10.000 de euro, dupa care, in cursul aceleiasi zile, i-a transmis ca a dat deja persoanei din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova suma de 50.000 de euro, urmand sa recupereze ulterior diferenta de la martor, totodata garantandu-i acestuia reusita demersurilor initiate. in continuare, au avut loc mai multe intalniri intre martorul denuntator si inculpat, acesta din urma creandu-i permanent convingerea ca, in schimbul sumei remise, se va dispune o solutie favorabila de netrimitere in judecata. Urmare a acestor demersuri, inculpatul Lazar Marian, in intervalul februarie – aprilie 2013, a mai primit de la martorul denuntator, in mai multe transe, suma de 33.000 de euro. La data de 14 iunie 2013, martorul denuntator a fost trimis in judecata de catre procurorii din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, preciza un comunicat al DNA.

in iulie 2015, magistratii Tribunalului Olt au dat sentinta in dosar. Marian Lazar a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare, instanta dispunand si restituirea sumei de 43.000 de euro catre martorul denuntator. Decizia instantei a fost atacata de inculpat la Curtea de Apel Craiova, sentinta finala in dosar fiind data la inceputul acestei saptamani.
Respinge, ca nefondat, apelul. Obliga apelantul la plata sumei de 560 lei cheltuieli judiciare statului, din care 260 lei reprezinta onorariu avocat oficiu catre Baroul Dolj, se precizeaza in solutia instantei, care este definitiva.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți