22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Sute de amenzi date in trafic de politisti

- Advertisement -

Peste 200 de politisti, dintre care 141 de la ordine publica, 44 de la politia rutiera, 17 de la investigatii criminale, sapte de la structura de arme, explozivi, substante periculoase, 17 de la politia transporturi si restul apartinand altor structuri ale politiei au actionat pentru siguranta cetatenilor. Astfel, politistii olteni au constatat zece infractiuni, doua fiind de natura judiciara, doua incalcari ale ordinii si linistii publice, trei ale regimului vizand materiile explozive si trei infractiuni la regimul rutier.
in cadrul activitatilor desfasurate, politistii au aplicat 87 de sanctiuni contraventionale, dintre care 37 pentru nerespectarea normelor privind ordinea si linistea publica prevazute de Legea 61/1991, 20 prevazute de Legea 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite si una la domeniul silvic, valoarea totala a amenzilor fiind de 82.510 lei. Totodata, au fost indisponibilizate trei arme si material lemnos. Pentru neregulile constatate in trafic, politistii rutieri au aplicat 272 de amenzi, dintre care 125 pentru depasirea limitelor legale de viteza, iar trei pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice, cu o imbibatie mai mica decat cea de la care fapta este considerata infractiune. De asemenea, rutieristii au retinut 17 permise de conducere, patru fiind pentru consum de alcool si patru pentru viteza, si au retras sase certificate de inmatriculare auto.
Politistii de investigatii criminale au prins pe raza judetului Olt trei persoane care erau date in urmarire. La randul lor, in timpul misiunilor, politistii de la transporturi au identificat sase calatori care circulau fraudulos, carora personalul specializat le-a aplicat taxe si suprataxe in valoare de 115 lei, si au aplicat 13 sanctiuni contraventionale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți