2.6 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primarul comunei Osica de Jos, in boxa inculpatilor

- Advertisement -

Nicolae Amzu, primarul comunei Osica de Jos, Laurentiu Marian Pavel, viceprimarul localitatii, Marian Dinca, viceprimarul comunei Dobrun, dar si Petrisor Postelnicu, arhivar in cadrul Primariei Osica de Jos, si Constantin Barcan, inspector in cadrul Primariei Dobrun, au fost trimisi in judecata de procurorii olteni la finalul anului trecut.
in sarcina lui Nicolae Amzu s-au retinut infractiunile de fals in inscrisuri sub semnatura privata, fals intelectual si abuz in serviciu asimilat infractiunilor de coruptie. Cei doi viceprimari si inspectorul din Primaria Dobrun sunt acuzati de fals intelectual si abuz in serviciu asimilat infractiunilor de coruptie, iar arhivarul de la Primaria Osica de Jos este acuzat de fals material in inscrisuri oficiale.
in fapt, s-a retinut ca inculpatul A.N., in calitate de primar al comunei Osica de Jos, judetul Olt, in luna octombrie 2014 a incheiat, in fals, contractul nr. 2312/30.08.2013, inregistrandu-l in Registrul de intrari iesiri al primariei, intr-o rubrica anterioara lasata libera, inserand astfel intr-un document oficial mentiuni nereale, iar ulterior la 21.11.2014 a dispus efectuarea platii si a semnat documentele de plata catre iI Varzaru Catalin Marius, cauzand un prejudiciu bugetului local al comunei in suma de 13.920 lei, au precizat procurorii.
Potrivit rechizitoriului, activitatea infractionala a primarului Nicolae Amzu a fost efectuata cu complicitatea viceprimarului Laurentiu Marian Pavel, membru al comisiei de receptie, precum si a functionarului Petrisor Postelnicu, care avea atributii de completare a Registrului intrari-iesiri din cadrul primariei Osica de Jos.
Cat priveste pe inculpatul D.M., in sarcina acestuia s-a retinut ca, in calitate de viceprimar al comunei Dobrun si membru al unei comisii de receptie, la data de 28.02.2014 a intocmit in fals un proces verbal de receptie atestand un numar nereal de ore de lucru ce ar fi fost efectuate de utilajele de deszapezire a ulitelor comunale, cauzand astfel un prejudiciu bugetului local al comunei si obtinerea unui folos material necuvenit pentru iI Varzaru Catalin Marius, in suma de 11.390 lei. Activitatea sa infractionala a fost desfasurata cu sprijinul inculpatului B.C., angajat in cadrul Primariei Dobrun si membru al aceleiasi comisii de receptie, precizeaza procurorii, care mentioneaza ca in cauza nu au fost luate masuri asiguratorii, intrucat pe parcursul efectuarii actelor de urmarire penala prejudiciile au fost achitate.

Cei cinci, dar si Varzaru Catalin Marius, acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura privata si complicitate la abuz in serviciu, au fost trimisi in judecata in stare de libertate.
in luna martie a acestui an, magistratii Judecatoriei Corabia au dispus inceperea judecatii.
Constata legalitatea sesizarii instantei cu rechizitoriul Parchetului de pe langa Tribunalul Olt, emis in data de 30.12.2015, in dosarul nr. 166/P/2015, privind pe inculpati, cercetati in stare de libertate pentru savarsirea infractiunilor de fals in inscrisuri sub semnatura privata, fapta prevazuta si pedepsita de art. 322 alin. 1 C.p.; fals intelectual, fapta prevazuta si pedepsita de art. 321 alin. 1 C.p si abuz in serviciu, asimilata infractiunilor de coruptie, fapta prevazuta si pedepsita de art. 13 ind. 2 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 297 alin. 2 C.p., cu aplic. art. 38 alin. 1 C. pen.. Constata legalitatea administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala. Dispune inceperea judecatii cauzei privind pe inculpati, se precizeaza in incheierea instantei.
Urmatorul termen al procesului va avea loc pe 19 mai.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți