2.6 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Descinderi DNA la Consiliul Judetean Olt

- Advertisement -

Reprezentantii DNA Craiova au descins la Consiliul Judetean Olt in dimineata zilei de miercuri, ridicand de la sediul institutiei o serie de documente.
Potrivit unor surse judiciare, actele ridicate vizeaza achizitionarea de echipamente si softuri, unele cumparate de la Asesoft – firma care ar fi controlata de parlamentarul Sebastian Ghita, intrat in vizorul DNA.
Ne-au fost solicitate documente pe care le-am pus la dispozitie, documente legate de proiectul privind managementul situatiilor de urgenta provocate de evenimente hidro-meteo periculoase si de calitate a mediului , a declarat Miruna Ginerica, consilier in cadrul CJ Olt.
Proiectul finantat prin programul transfrontalier Romania – Bulgaria 2007 – 2013 are o valoare totala de 4.892.695,80 euro din care 4.149.984,57 euro reprezinta contributie nerambursabila FEDR, 636.050,46 euro – contributie nerambursabila de la bugetul national si106.660,77 euro – contributie a Consiliului Judetean Olt.
Obiectivul general al proiectului consta in implementarea unui sistem de monitorizare si decizie pentru situatii de urgenta in legatura cu evenimente hidro-meteo, accidente la cladirile hidrotehnice si deversari accidentale; achizitia unui sistem de alarmare si dispunere a sirenelor eficient, desfasurat pe intreaga suprafata a judetului, ce va fi actionat de sistemul suport de monitorizare si decizie; imbunatatirea capacitatii de interventie si salvare prin achizitia a doua barci de patrulare si interventie; imbunatatirea constientizarii locale in cazuri de risc de inundatie prin crearea si mentinerea unui registru local de risc.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți